Ακουγόταν σε μόνιμη βάση που αφορούσε την Εθνική και τις… άδειες εξέδρες. «Ο κόσμος θέλει επιτυχίες». Λες και υπάρχει πουθενά κάποιος που να θέλει… αποτυχίες. Μια ματιά να ρίξει κανείς στα social media, πανεύκολα θα αποκομίσει το αίσθημα της ικανοποίησης στις τάξεις του κόσμου για την παρουσία της Εθνικής στον αγώνα με τη Βοσνία.
Η Κύπρος δεν κέρδισε. Έχασε. Αλλά ο κόσμος ήταν ευχαριστημένος, διότι είδε μια ομάδα που να προσπαθεί, να επιδιώκει να παίξει καλό ποδόσφαιρο, να κοιτάει στα μάτια την αντίπαλό της και να μην δείχνει το αίσθημα της κατωτερότητας που επιδείκνυε για αρκετό καιρό προηγουμένως.
Ο κόσμος είδε μια ομάδα να παλεύει ή πιο σωστά, μια ομάδα διατεθειμένη και αποφασισμένη να παλέψει στο 100%. Αυτό ήταν που πάνω απ’ όλα τον ικανοποίησε. Είδε τους διεθνείς να παλεύουν για την Εθνική και να μην την αντιμετωπίζουν ως αγγαρεία, να μην χάνουν από τα… αποδυτήρια, όπως συνέβη τόσες και τόσες φορές στο πρόσφατο παρελθόν.
Ο κόσμος θέλει επιτυχίες, αλλά έχει ταυτόχρονα κι επίγνωση του level του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Γι’ αυτό και μια προσπάθεια, όπως το βράδυ της Δευτέρας στη Ζένιτσα, είναι ικανή να του δημιουργήσει το αίσθημα της ικανοποίησης. Ακόμη και μετά από ήττα, μπορεί κάλλιστα να ειπωθεί ότι ένα βήμα προς τα μπρος, αυτή τη φορά έχει όντως γίνει.

Ανδρέας Βεντούρης