Μετά από ένα παιχνίδι που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Παναθηναϊκός AKTOR επικράτησε 102-95 του Αμαρουσίου για την 19η αγωνιστική της Stoiximan GBL στο κλειστό του Αγίου Θωμά.
Μεγάλες εμφανίσεις από τους Κιν και Μαντζούκα για το Μαρούσι, που πάλεψε μέχρι το τέλος, αλλά είδε τον Κέντρικ Ναν και τον Ντίνο Μήτογλου να πετυχαίνουν τεράστια σουτ για να φύγουν οι πράσινοι με τη νίκη από το Μαρούσι. Για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν, που ίδρωσε αλλά διατήρησε το αήττητο 19-0 (9-0 εντός, 10-0 εκτός έδρας), κορυφαίοι ήταν οι Ναν, Χουάντσο, Μήτογλου, Καλαϊτζάκης και Σλούκας.
Για τους γηπεδούχους, που υποχώρησαν στο 5-14 (2-8 εντός, 3-6 εκτός έδρας), ο Μάρκους Κιν ήταν εντυπωσιακός με 29 πόντους, 5/9 τρίποντα και 6 ασίστ, με τον Έλβαρ Φρίντρικσον να ακολουθεί στο σκοράρισμα με 16 πόντους.
Το ματς
Το Μαρούσι πραγματοποίησε εκρηκτικό ξεκίνημα με σερί 14-0 στα πρώτα τέσσερα λεπτά και έφτασε στο +13 από τον Παναθηναϊκό AKTOR. Με όπλο τα τρίποντα (5/6 στο 5′), οι γηπεδούχοι εκτόξευσαν τη διαφορά στους 17 πόντους (24-7, 5′). Η ομάδα των βορείων προαστίων έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +12 (32-20, 10′), ολοκληρώνοντας ένα ιδανικό δεκάλεπτο για εκείνη.
Το γρήγορο τρίποντο του Μωραϊτη στα πρώτα 15″ της δεύτερης περιόδου, οι τέσσερις διαδοχικοί πόντοι του Μήτογλου και το τρίποντο του Καλαϊτζάκη διαμόρφωσαν το σερί (10-2) των πρασίνων, που επέστρεψαν στο άμεσα στο παιχνίδι (34-32, 13′). Το “τριφύλλι” κεφαλαιοποίησε την ανωτερότητά του στο δεύτερο δεκάλεπτο και μπήκε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ χάρη στο καλάθι του Σαμοντούροβ από κοντά και στο τρίποντο του Ερνανγκόμεθ (52-54, 20′).
Το Μαρούσι συνέχισε να βρίσκει απαντήσεις επίθεση, όσες φορές έπαιρνε προβάδισμα ο Παναθηναϊκός AKTOR, με τον Χουάντσο να στέλνει στο +4 τους πράσινους με τρίποντο. Άμεση ήταν η απάντηση των γηπεδούχων με σερί τρίποντα από Φρίντρικσον, Μαντζούκα και Ρέινολντς για το 71-66 (29′), πριν μειώσει με το “ίδιο νόμισμα” ο Χουάντσο (73-69, 30′).
Ο Ρέινολντς σκόραρε σε ακόμα ένα τρίποντο, ο Σλούκας είχε απάντηση (76-75, 32′), όμως ο Μαντζούκας έκανε το 78-75 για το Μαρούσι μετά από ασίστ του Κιν. Ο Ναν βρήκε τον ιδανικά τον Μήτογλου που πέτυχε καλάθι από κοντά, με τον Κιν να συνεχίζει το ρεσιτάλ του (81-77, 33′). Ο Μήτογλου πέτυχε τέσσερις σερί πόντους και ισοφάρισε σε 81-81 (34′), με τους Μαντζούκα και Νικολαϊδη να δίνουν “αέρα” τριών πόντων στους γηπεδούχους (87-84, 35′). Ο Ναν πέτυχε το καλάθι και ο Οσμάν έβαλε μπροστά τους πράσινους με μεγάλο τρίποντο από τη γωνία (87-89, 36′).
O Κιν ισοφάρισε για το Μαρούσι, ο Σλούκας έβαλε μεγάλο τρίποντο (89-92, 38′), όμως ο Αμερικανός γκαρντ του Αμαρουσίου είχε και πάλι απάντηση (92-92, 38′). Ευστόχησε σε δύο βολές ο Ναν, Χουάντσο και Σλούκας αστόχησαν σε μακρινά σουτ, όμως ο Μήτογλου πήρε δύο φορές το επιθετικό ριμπάουντ και σκόραρε για το 92-96 (39′).
Με ένα λεπτό για το τέλος, ο Κιν γλίστρησε σε ατομική ενέργεια, ο Παναθηναϊκός πήρε την κατοχή και ο Ναν ευστόχησε για το +6 των πρασίνων (92-98). Ο Μαντζούκας πήρε το τρίποντο, ευστόχησε και έφερε το Μαρούσι στο -3, όμως ο Ναν είπε την τελευταία λέξη και το “τριφύλλι” πήρε το διπλό.
ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μαρινάκης, Ζακεστίδης, Λουλουδιάδης
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 32-20, 52-54, 73-69, 92-105
ΜΑΡΟΥΣΙ (Τακιανός): Ρέινολντς 14 (4/8 τρίποντα), Φρίντρικσον 16 (2/4 τρίποντα, 6 ασίστ), Κιν 29 (5/9 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Λάντζεβαϊν 2 (5 ριμπάουντ), Μαντζούκας 15 (3/7 τρίποντα, 11 ριμπάουντ), Φλόιντ, Μπριγκς 4, Νικολαϊδης 3 (1), Γιαννόπουλος 8 (2/3 τρίποντα), Τανούλης 4 (6 ριμπάουντ)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ AKTOR (Αταμάν): Μπράουν (4 ασίστ), Οσμάν 3 (1), Ναν 21 (3/8 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Γκέιμπριελ 9 (6 ριμπάουντ), Ερνανγκόμεθ 16 (4/10 τρίποντα, 10 ριμπάουντ), Καλαϊτζάκης 15 (3/4 τρίποντα), Μωραϊτης 8 (2/3 τρίποντα), Σλούκας 13 (3/5 τρίποντα, 9 ασίστ), Σαμοντούροβ 2, Μήτογλου 15 (10 ριμπάουντ)
Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Στην 20ή αγωνιστική της Stoiximan GBL, το Μαρούσι θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Καρδίτσα (8/3, 18:00), ενώ ο Παναθηναϊκός AKTOR θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο (9/3, 17:15).