Ο προπονητής της Εθνικής Άκης Μάντζιος και ο ποδοσφαιριστής Γρηγόρης Κάστανος μίλησαν σε δημοσιογραφική διάσκεψη για το παιχνίδι με το Σαν Μαρίνο.

ΑΚΗΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ (ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ)
«Μπαίνουμε σε μια νέα διοργάνωση, μια νέα αρχή. Θέλουμε να αρχίσουμε νικηφόρα κόντρα στο Σαν Μαρίνο. Πάντα κάθε αρχή έχει άγχος αλλά προετοιμαστήκαμε κατάλληλα για να είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι».

Τι θα βάλετε στην ομάδα και μέχρι που μπορεί να φτάσει η Εθνική ομάδα; «Ερχόμενος εδώ προσπάθησα να μάθω πράγματα, τι δεν πήγαινε καλά, τα προβλήματα. Είναι μια πολύ καλή φουρνιά με ταλέντο. Υπάρχουν πολλά παιδιά στο εξωτερικό, κάποια σε ψηλό επίπεδο, κάποια παιδιά στις μεγάλες ομάδες της Κύπρου και η μαγιά υπάρχει. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι το πρόβλημα είναι στη νοοτροπία. Πρέπει να καταλάβουν ότι είναι η πρώτη προτεραιότητα τους η Εθνική και θα έρχονται επειδή αγαπούν την ομάδα και όχι γιατί πρέπει να έρθουν. Θέλουμε ένα γκρουπ ανθρώπων που θα δίνουν την ψυχή τους. Δεν μου αρέσει να δίνω υποσχέσεις, να είμαστε ταπεινοί για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι. Άπαντες είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τα πάντα».

Για τη νέα προσπάθεια: «Είναι κάτι διαφορετικό και μία πρόκληση. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι κάλο. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας, πρέπει να τους δώσουμε κάτι. Είναι αλήθεια ότι τον έχουμε ανάγκη. Πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί σε αυτό που ζητάμε στο παιχνίδι μας. Κανένα παιχνίδι δεν το κερδίζεις ούτε το χάνεις, πριν την έναρξη. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Πιστεύω θα αλλάξουμε νοοτροπία και τότε το μέλλον θα είναι ανοιχτό για να φτάσει η Εθνική σε μια μεγάλη διοργάνωση».

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΣΤΑΝΟΣ
«Αρχίζουμε μια νέα προσπάθεια και χρειάζεται να έχουμε πειθαρχία. Να έχουμε σοβαρότητα, επιμονή και επιμονή για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

«Έχουμε νέο προπονητή, προσπάθησε σε λίγο χρόνο να μας μεταφέρει τις ιδέες του. Είμαστε το φαβορί αύριο, αλλά πρέπει να μπούμε με σοβαρότητα για τη νίκη. Για τον κόσμο το είπαμε ότι τον θέλουμε κοντά μας, όποιος θέλει θα είναι μαζί μας. Κάνουμε meeting οι ποδοσφαιριστές και προσπαθούμε να φανταστούμε πως θα είναι αν κάνουμε κάτι ωραίο. Η Εθνική ομάδα είναι πάνω από όλα, δεν πρέπει να δώσουμε το 100% αλλά το 1000%».