Σπουδαία νίκη για την εντυπωσιακή Ουντινέζε, η οποία καθάρισε με 1-0 την Πάρμα και μπορεί υπό προϋποθέσεις να μπει στο κόλπο για Ευρώπη.
Στο πρώτο δεκάλεπτο δεν ήταν καθόλου ο ρυθμός της αναμέτρησης με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά νωχελικές, χωρίς να δημιουργούν απειλή μπροστά από τις δύο εστίες. Στο 12ο λεπτό πρώτη στιγμή στην αναμέτρηση με τον Τοβάν αλλά μπλόκαρε ο Σουζούκι. Δύο λεπτά μετά σουτ του Λόβριτς πέρασε άουτ.
Στο 24ο λεπτό ο Αττά βρέθηκε τετ α τετ με τον Σουζούκι αλλά ο τερματοφύλακας της Πάρμα, του αρνήθηκε το γκολ. Στο 35’ ο Τοβέν έκανε το σουτ με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Μπαλόγκ και τον διαιτητή να δίνει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Γάλλος ο οποίος ευστόχησε για το 1-0 των γηπεδούχων.
Η Πάρμα επιτέλους είχε την πρώτη της σημαντική τελική στο παιχνίδι στο 47ο λεπτό όταν ο Μαν έκανε το δυνατό σουτ στη γωνία του Παντέλι, με τον Ιταλό να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Στο 56’ η προσπάθεια του Εχιζίμπουε από την άκρη της περιοχής πέρασε άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά η προσπάθεια του Τοβέν ήταν αδύναμη και ο Σουζούκι μπλόκαρε.
Στο 70’ μεγάλη ευκαιρία για την Ουντινέζε. Ο Λούκα σε πρώτο χρόνο δεν κατάφερε να τελειώσει σωστά και στην επαναφορά ο Τοβέν δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να τελειώσει την υπόθεση νίκη. Στο 78’ ο Λούκα έκανε το δυνατό σουτ πέφτοντας μέσα στην περιοχή με τον Σουζούκι να μπλοκάρει.
Στο 82’ σπουδαία ευκαιρία για την Πάρμα με τον Άλκμβιστ να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας, να περνάει τον Παντέλι αλλά το σουτ που έκανε σταμάτησε στον Σολέ που έκοψε πριν το γκολ. Τέσσερα λεπτά μετά ο Πελεγκρίνο πυροβόλησε εκτός περιοχής με τον Παντέλι να διώχνει δύσκολα.
ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Παντέλι, Εχιζίμπουε (83’ Κρίστενσεν), Μπιγιόλ, Σολέτ, Καμαρά, Αττά (59’ Θαράγκα), Λόβριτς, Κάρλστρεμ, Εκέλενκαμπ (83’ Ρούι Μοντέστο), Τοβάν (83’ Μπράβο), Λούκα (90’ Ντέιβις)
ΠΑΡΜΑ: Σουζούκι, Λεόνι, Μπαλόγκ (58’ Λόβικ), Βαλέντι, Βαλέρι (90+1’ Χαϊνότ), Κεϊτά, Εστέβεζ (58’ Άλκμβιστ), Σομ, Μαν (90+1’ Καμαρά), Κανσελέρι (83’ Πελεγκρίνο), Μπόνι