Ριζικές αλλαγές θα γίνουν στη Μίλαν το καλοκαίρι, καθώς οι ιθύνοντες των «ροσονέρι» έχουν ήδη αποφασίσει να επιστρέψουν στο ιταλικό… μοντέλο και να αφήσουν στην άκρη τους Πορτογάλους προπονητές.

Συγκεκριμένα, μοιάζει ειλημμένη η απόφαση να αποχωρήσει μετά την ολοκλήρωση της σεζόν ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο και μετά τον Πάουλο Φονσέκα να γίνει ο δεύτερος Ίβηρας που φεύγει από τη Μίλαν μέσα σε μια αγωνιστική περίοδο.

Η Μίλαν είναι 9η αυτήν την στιγμή στη Serie A, αποκλείστηκε από τη Φέγενορντ στα playoffs για τους «16» του Champions League και κινδυνεύει να μείνει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Επομένως, η φετινή χρονιά κρίνεται ήδη αποτυχημένη.

Για αυτό και από τον Ιούνιο θα αλλάξουν όλα. Αρχικά θα έρθει νέος τεχνικός διευθυντής στην ομάδα, με τους Ίλι Τάρε και Φάμπιο Παράτιτσι να είναι τα φαβορί για τη θέση. Αμφότεροι έχουν μεγάλη εμπειρία στο ιταλικό ποδόσφαιρο (Λάτσιο και Γιουβέντους αντίστοιχα) και έχουν μια προτίμηση στους Ιταλούς προπονητές.

Ο πρώτος εμπιστεύτηκε τους Σιμόνε Ιντζάγκι και Μαουρίτσιο Σάρι στους «λατσιάλι», ενώ ο δεύτερος τον Αντόνιο Κόντε στην Τότεναμ. Ήδη έχουν πέσει κάποια ονόματα στο τραπέζι, με αυτό το Ντε Τσέρμπι να φαντάζει το πιο «ελκυστικό».

Το δεδομένο είναι πως η επιλογή θα είναι καθαρά του ανθρώπου που θα αναλάβει να χτίσει τη Μίλαν της νέας περιόδου, η οποία όπως φαίνεται δεν θα έχει τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο στο τιμόνι.