Τα αίτια θανάτου του εννιάμηνου βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο στο όχημα της μητέρας του και εντοπίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής, κατέδειξε η νεκροτομή επί της σορού του, που διενεργήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την νεκροτομή που διενήργησε η επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Αγγελική Παπέττα, διαφάνηκε ότι ο θάνατος του βρέφους επήλθε από ανοξία-υποξία, στο πλαίσιο υπερθερμίας.
Σημειώνεται ότι από τη σορό του εννιάμηνου βρέφους λήφθηκαν δείγματα, τα οποία θα αποσταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.
Την ίδια ώρα, η Αστυνομία συνεχίζει τη διερεύνηση της υπόθεσης και λαμβάνει καταθέσεις από το οικογενειακό περιβάλλον του βρέφους, ώστε να απαντήσει επί συγκεκριμένων ερωτημάτων που προέκυψαν για την υπόθεση και χρήζουν διερεύνησης.
Τότε, ενημερώθηκε ότι δεν το είχε μεταφέρει και ακολούθως μετέβη στο όχημά της, όπου εντόπισε το βρέφος και προσπάθησε να το συνεφέρει, χωρίς αποτέλεσμα.
Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε το βρέφος στο νοσοκομείο και παρά τις προσπάθειες των ιατρών να το επαναφέρουν στη ζωή, αυτό δεν κατέστη δυνατόν, ενώ αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία από το νοσοκομείο.
Η Αστυνομία μετέβη στο σημείο και απέκλεισε τη σκηνή για έρευνες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις φαίνεται πως το βρέφος ξεχάστηκε στο όχημα.