Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα πρόθυμος να παραιτηθεί αν αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει ειρήνη για τη χώρα του αστειευόμενος ότι μπορεί να ανταλλάξει την αποχώρησή του από την προεδρία με την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ.
Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι θα ήθελε να δει τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ ως εταίρο της Ουκρανίας, κάτι περισσότερο από έναν απλό διαμεσολαβητή ανάμεσα στο Κίεβο και τη Μόσχα.
“Στ΄αλήθεια θέλω να είναι κάτι περισσότερο από απλή διαμεσολάβηση…αυτό δεν αρκεί”, είπε ο Ζελένσκι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Κίεβο.
Η χώρα δεν μπορεί να συμβιβαστεί στα θέματα της ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας της, λέει ο επιτελάρχης του Ζελένσκι
Η Ουκρανία δεν μπορεί να συμβιβαστεί στα θέματα της ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας της, είπε νωρίτερα σήμερα στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους στο Κίεβο ο επιτελάρχης του προέδρου Ζελένσκι, ο Αντρίι Γέρμακ.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ σχετικά με μια συμφωνία για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας θα συνεχιστεί τονίζοντας ότι θα μιλήσει σήμερα με την αμερικανική πλευρά.
“Συνεχίζουμε τον διάλογο με τους εταίρους μας. Κανένας δεν έχει αρνηθεί τίποτα…”.
Η Ουκρανία εκτιμά ότι διαθέτει «κρίσιμους» φυσικούς πόρους αξίας 350 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου του τιτανίου, σε εδάφη που κατέχει η Ρωσία, δήλωσε από την πλευρά της η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας Γιούλια Σβιριντένκο.
«Έχουμε πληροφορίες ότι, δυστυχώς, κρίσιμοι φυσικοί πόροι αξίας περίπου 350 δισεκατομμυρίων δολαρίων βρίσκονται στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη», είπε στην ίδια συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Αντρίι Σιμπίχα δήλωσε ότι τα ψηφίσματα του ΟΗΕ σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας που συντάχθηκαν από την Ουκρανία και τις ΗΠΑ “δεν είναι αμοιβαία αποκλειστικές” διαδικασίες και ότι η διαδικασία συνεχίζεται.
Ο Σιμπίχα σημείωσε ότι το ψήφισμα της Ουκρανίας έχει τη στήριξη των εταίρων της και ότι θα παρουσιαστεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Ο Κίριλο Μπουντάνοφ, ο αρχηγός της υπηρεσίας πληροφοριών του ουκρανικού στρατού είπε από την πλευρά του ότι η Βόρεια Κορέα παρέχει στη Ρωσία το 50% των αναγκών της σε πυρομαχικά.
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ