Η Λάτσιο δεν άφησε την Νάπολι να περάσει αλώβητη από το «Ολίμπικο» για την 25η αγωνιστική της Serie A και της έκοψε βαθμούς στην κούρσα του πρωταθλήματος.
Από νωρίς άνοιξε το σκορ στον αγώνα, αφού η Λάτσιο πήρε προβάδισμα με ένα δυνατό σουτ του Ίσακσεν, αρκετά μέτρα εκτός της μεγάλης περιοχής, και έκανε το 1-0.
Ωστόσο η Νάπολι βρήκε απάντησε επτά λεπτά αργότερα, με τον Λουκάκου και τον Ρασπαντόρι να συνεργάζονται άψογα, και τον δεύτερο να σημειώνει το 1-1 από το ύψος της μικρής περιοχής.
Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα με το σκορ στο 1-1 και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για την συνέχεια του αγώνα.
Είκοσι λεπτά μετά το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (65′), η Νάπολι πήρε προβάδισμα, αφού ο Μάρουσιτς, της Λάτσιο, έστειλε την μπάλα στην εστία της ομάδας του και σημείωσε το αυτογκόλ που έφερε το 1-2.
Η Λάτσιο ήταν ιδιαίτερα μαχητική και προσπαθούσε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης με τους Ναπολιτάνους ωστόσο να αντιστέκονται σθεναρά.
Όμως οι «Λατσιάλι» βρήκαν τον τρόπο και στο 85′ ο Ντία έκανε το σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας του Μερέτ.
Το 2-2 ήταν το τελικό σκορ του αγώνα, με την Νάπολι να χάνει δύο πολύτιμους βαθμούς ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.
Βαθμοί που μπορούν να αποβούν μοιραίοι αφού εφόσον η Ίντερ νικήσει στον αγώνα με την Γιουβέντους, θα προσπεράσει τους «Παρτενοπέι» στην βαθμολογία και θα τους ρίξει στην δεύτερη θέση.