Ειλικρινής ο Τόνι Πάρκερ, παραδέχθηκε ότι η Βιλερμπάν δεν έχει τον τρόπο για να κρατήσει τον Τέο Μαλεντόν στην ομάδα, με τον 24χρονο γκαρντ να αναμένεται το καλοκαίρι είτε να πάει στο NBA, είτε στην Ρεάλ, είτε σε άλλη ομάδα της EuroLeague.
Ο Τίο Μαλεντόν αποφάσισε το καλοκαίρι να επαναπατριστεί έπειτα από 4 χρόνια που πάλευε να καθιερωθεί στο NBA και τα έχει διαλύσει όλα με την Βιλερμπάν σε EuroLeague και γαλλικό πρωτάθλημα. Απολύτως λογικά, πλέον τον κοιτάζουν όλες οι ομάδες της EuroLeague – και ίσως και ομάδες του NBA – με τον Τόνι Πάρκερ να παραδέχεται ότι η γαλλική ομάδα δεν μπορεί να τον κρατήσει.
“Θα ήθελα πολύ να μείνει στην Βιλερμπάν, αλλά είναι αδύνατο” δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βιλερμπάν και θρύλος του γαλλικού μπάσκετ, για να προσθέσει: “Ή θα πάει στην Ρεάλ, είτε σε άλλη ομάδα της EuroLeague, είτε στο NBA. Έχω GM ομάδων να με καλούν όλη την ώρα για τον Τέο. Νομίζω ότι θα έχει προτάσεις πό το NBA την επόμενη σεζόν”.
Την φετινή σεζόν ο Μαλεντόν έχει 14.3 πόντους, 5.1 ριμπάουντ και 4.1 ασίστ μέσο όρο με 35.1% στα τρίποντα σε 25 λεπτά συμμετοχής στο γαλλικό πρωτάθλημα και 18 πόντους, 3.8 ριμπάουντ, 4.5 ασίστ και 1 κλέψιμο μέσο όρο με 38.7% στα τρίποντα σε 29 λεπτά συμμετοχής στην EuroLeague.