Μετά από μία υπόθεση που τράβηξε σε μάκρος, η Μπαρτσελόνα κατάφερε τις προηγούμενες ημέρες να δηλώσει στο πρωτάθλημα της La Liga τους Ντάνι Όλμο και Πάου Βίκτορ, αφού η ομάδα δικαιώθηκε από Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο, το οποίο της χορήγησε σχετική άδεια για την εγγραφή των ποδοσφαιριστών.
Αυτή η απόφαση, προκάλεσε την αντίδραση πολλών ομάδων του πρωταθλήματος, όπως οι Ατλέτικο, Βαλένθια και Εσπανιόλ, με την διοργανώτρια αρχή μάλιστα να γνωστοποιεί πως θα επιχειρήσει να ακυρώσει την άδεια εγγραφής των παικτών.
Παρόλα αυτά, η Ρεάλ Μαδρίτης κράτησε μία εκ διαμέτρου αντίθετη στάση στην υπόθεση, παραμένοντας ουδέτερη, αποφεύγοντας να ρίξει αλάτι στην πληγή της μεγάλης αντιπάλου της.
Για αυτό τον λόγο, ο Τζοάν Λαπόρτα θέλησε να ευχαριστήσει τον πρόεδρο των Μερενγκες, Φλορεντίνο Πέρεθ, δηλώνοντας πως είναι ευγνώμων για αυτή του τη στάση σε μία υπόθεση που η Μπαρτσελόνα δεν είχε συμμάχους.
“Δεν πρόκειται να αποκαλύψω ιδιωτικές συνομιλίες. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι οι σύλλογοι που δεν πήραν θέση ενάντια σε αυτό το μέτρο, τους είμαι ευγνώμων. Κατάλαβαν ότι δεν ήταν η καλή λύση”, εξήγησε.
“Ως σύλλογος και μέλος της ένωσης εργοδοτών υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα όλων, μεταξύ τους και όλων των συλλόγων που έχουν πάρει θέση εναντίον… Δεν είμαι χαρούμενος γι΄ αυτό”.
Οι νομικές υπηρεσίες τους θα ξέρουν για τι πράγμα μιλάμε, ότι η νομική υπεράσπιση της Μπάρτσελόνα είναι σύμφωνη με το νόμο και ότι αυτή η διαδικασία έχει όλες τις πιθανότητες να πετύχει. Δεν θέλω να μπω στις τεχνικές πτυχές. Δεν πρόκειται να αποκαλύψω ότι μίλησα γι΄ αυτό το θέμα με τον Φλορεντίνο Πέρεθ”, κατέληξε ο Λαπόρτα.