Ο Βιρτς έκοβε, ο Σικ έραβε και η Λεβερκούζεν διέλυσε με 5-1 τη Φράιμπουργκ, μειώνοντας ξανά την απόσταση από την Μπάγερν στους τέσσερις πόντους. Καρέ από τον Σικ, μαγικός σε ένα ακόμη ματς ο Βιρτς.

Στο 6ο λεπτό το σουτ του Βιρτς κόντραρε στον Γκίντερ και στη συνέχεια ο άσος της Λεβερκούζεν έπιασε και κεφαλιά που πέρασε έξω ενώ στο 10’ ο Τέλα αστόχησε με σουτ στην αντεπίθεση. Στο 11’ το σουτ του Λίνχαρντ λίγο έξω από την περιοχή σταμάτησε στο δοκάρι του Χραντέτσκι, ο οποίος στο 15’ είπε όχι σε κεφαλιά του Εγκεστάιν.

Στο 23ο λεπτό ο Ατουμπολού πρόλαβε σωτήρια τον Σικ ενώ στο 32’ ο Βιρτς κέρδισε πέναλτι από τον Ντόαν, το εκτέλεσε ο ίδιος αλλά είδε τον Ατουμπολού να του λέει όχι. Ωστόσο στο 45+1’ ο Βιρτς έδωσε μαγική κάθετη στον Σικ κι εκείνος με άψογο πλασέ έκανε το 1-0.

Μάλιστα στο 51’ ο Βιρτς έκανε φοβερή ντρίμπλα στα αριστερά και πλάσαρε από δύσκολη γωνία για το 2-0 αλλά στο 55’ ο Γκρίφο με σουτ από το πέναλτι μείωσε σε 2-1. Στο 61’ το σουτ του Βιρτς τράνταξε το δοκάρι της Φράιμπουργκ και στο 67’ ο Βιρτς γέμισε από δεξιά και ο Σικ με κεφαλιά έκανε το 3-1.

Η Λεβερκούζεν δεν πάτησε φρένο και στο 74’ ο Σικ έστρωσε στον Σικ που πλάσαρε με τη μία από το πέναλτι για το 4-1 ενώ στο 77’ ο Γριμάλδο εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σικ με κεφαλιά έκανε το 5-1.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι, Φριμπόνγκ (81’ Αρτούρ), Γριμάλδο (81’ Μουκιελέ), Χινκαπιέ (83′ Μπελοσιάν), Τα, Ταπσόμπα, Παλάσιος, Τζάκα, Βιρτς, Τέλα (69’ Τεριέ), Σικ (81’ Αλέις Γκαρσία)

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ: Ατουμπολού, Κίμπλερ (75’ Ροζενφέλντερ), Μ.Γκίντερ, Λίνχαρτ, Κ.Γκίντερ, Εγκεστάιν (85′ Χέφλερ), Γκρίφο, Οστερχάγκε (75’ Αντάμου), Γκρέγκοριτς (75’ Σιλντιγιά), Χέλερ, Ντόαν (58’ Ρελ).