Στον Super Sport FM 104.0 μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος.
-Για τον αγώνα με την Πάφος FC: «Είναι ο κρίκος μιας μακράς αλυσίδας που όποιος κρατά την αλυσίδα θα πάρει το πρωτάθλημα. Η Πάφος FC είναι 8 βαθμούς μπροστά και κάθε επόμενο παιχνίδι είναι για μας πολύ σημαντικό. Αν την κερδίσουμε και πλησιάσουμε στους 5 βαθμούς, αντιλαμβάνεστε τον χαρακτήρα που θα έχει το επόμενο μας παιχνίδι με τον Άρη και με την Ομόνοια, αλλά το ίδιο θα ισχύει και αν χάσουμε! Το πιο σημαντικό είναι πως έχουμε δύο πάρα πολύ καλές ομάδες, διεκδικητές του πρωταθλήματος που θα αναμετρηθούν τέσσερις φορές. Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι, ειδικά για μας λόγω της βαθμολογικής συγκομιδής. Όποια ομάδα έχει βαθμολογικό μειονέκτημα, έχει και μεγαλύτερη ανάγκη να πάρει τους βαθμούς. Η πίεση δεν αλλάζει για εμάς. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για πίεση, έχουμε μια ομάδα που πάει για το πρώτο της πρωτάθλημα και μια άλλη που πάει για το τριακοστό. Βάλτε εσείς την πίεση σε όποια πλευρά θέλετε».
-Για τα αγωνιστικά: «Αποφεύγω να κλειδώνω αποστολές. Την μαθαίνουμε στο τέλος της τελευταίας προπόνησης. Οι δεδομένες απουσίες είναι του Κοσταντίνοφ και του Σαρφό. Οι διεθνείς ήρθαν όλοι καλά, όμως π.χ οι Ντβάλι και Μπα έκαναν χθες αποθεραπεία, ουσιαστικά δεν έχουν προπόνηση στα πόδια τους σε σχέση με την τακτική που ακολούθησε ο προπονητής καθ’ όλη τη διάρκεια της βδομάδας. Ο Κοσταντίνοφ είχε μια μυϊκή θλάση α’ βαθμού, χοντρά-χοντρά θα χρειαστεί δυο βδομάδες. Ο Σαρφό πάει αρκετά καλά, τον υπολογίζουμε στο πρώτο μισό του Γενάρη να είναι μαζί με την ομάδα. Θα είναι… μεταγραφή».
-Για την ενίσχυση τον Ιανουάριο: «Είναι μια μεταγραφική περίοδος που έρχεται για να συμπληρώσει ή να καλύψει κάποια κενά. Ο προπονητής είχε διαπιστώσει κάποια στοιχεία ότι έλειπαν από την ομάδα, όμως ισχύει ότι έχουμε βελτιωθούμε σ’ αυτά, όταν είχε προβεί στην πρώτη του ανάλυση. Θα δούμε στο επόμενο διάστημα πού θα ενισχυθούμε».
-Για τον κόσμο: «Αν υπήρχε η ελευθερία κινήσεων, κάποιες ομάδες θα το έπρατταν. Από τη στιγμή που είναι θέμα προκήρυξης και αστυνομίας δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Θα μπορούσαμε να πάρουμε και τέσσερις χιλιάδες».
-Για το στοίχημα και τις οφειλές στο κράτος: «Είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο, που έχει να κάνει με τις φορολογικές υποχρεώσεις των ομάδων και ισχύει εδώ και 20 χρόνια κι όχι τους τελευταίους 2-3 μήνες, επειδή θυμήθηκε η κυβέρνηση και η βουλή να αλλάξει τα συμφωνηθέντα. Να δούμε τι συμβαίνει στις άλλες χώρες και τι στην Κύπρο. Στην Ισπανία χτίζουν γήπεδα οι δήμοι και συνεργάζονται με τις ομάδες, για να καρπώνεται η κοινότητα πολλά κέρδη. Από τον τουρισμό και άλλα. Εκεί υπάρχει κοινωνική πολιτική. Εμείς κλείνουμε τα κοινοτικά στάδια για να μην τα συντηρούμε. Ξέρετε πόσος είναι ο τζίρος από τα στοιχήματα στην Κύπρο σε σχέση με το ΑΕΠ του κράτους; Το 2016 ήταν 0,99% και τώρα το 2024 είναι 3,5%. Πλησιάζει το ένα δισεκατομμύριο το χρόνο. Στην Ελλάδα, το πιο κοντινό μας παράδειγμα, υπάρχει ένα υπουργείο Αθλητισμού που κάνει τα πάντα για να υποστηρίξει τον επαγγελματισμό και ερασιτεχνικό αθλητισμό. Όποια σωματεία υπάρχουν στα νησιά, τους δίνει νησιά. Το στοίχημα δίνει από 1,5 εκατομμύριο ευρώ και σύνολο στον ερασιτέχνη, στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο, δίνει 2,3 εκατομμύρια. Εμάς δίνουν 120.000 ευρώ! Δεν έχουμε την πολιτεία που θα υποστηρίξει τον αθλητισμό για να μπορέσει να αναπτυχθεί. Η συμφωνία έλεγε ότι από το 1,5% θα ανέβαινε στο 4,5% για να καταβάλλεται κι ένα ποσό στις φορολογικές υποχρεώσεις. Το κράτος έχει έλλειψη κοινωνικής προσέγγισης προς τον αθλητισμό. Πήγαμε να κάνουμε φιλικό με την Εθνική Ελπίδων στο Μακάρειο και σε πιάνει κατάθλιψη, αν σκεφτείς τι ζήσαμε στο παρελθόν. Υπάρχουν ομάδες που έχουν έναν αιώνα ιστορία. Δεν γίνεται να έρχεται η κυβέρνηση και η βουλή και αντί να σκέφτεται πώς θα το ενισχύσει, να σκέφτεται να το κλείσει».