Ο μήνας Οκτώβριος ήταν ο χειρότερος για τον ρωσικό στρατό σε σχέση με τις απώλειες στρατιωτών από την έναρξη του πολέμου με την Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του βρετανικού Γενικού Επιτελείου Στρατού Τόνι Ράντακιν, με περίπου 1.500 νεκρούς και τραυματίες κατά μέσο όρο «κάθε μέρα» τον Οκτώβριο.
Η Ρωσία δεν αποκαλύπτει τον αριθμό των νεκρών της, αλλά σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο BBC ο ναύαρχος Ραντάκιν, ο αριθμός των νεκρών από την ρωσική πλευρά τον περασμένο μήνα ήταν ο υψηλότερος από τότε που η Μόσχα εισέβαλε στην Ουκρανία.
Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων παραδέχτηκε ότι η Ρωσία σημειώνει εδαφικά κέρδη, αλλά τόνισε ότι πρόκειται για «μικροσκοπικά τμήματα εδάφους».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ρωσική κυβέρνηση επενδύει περισσότερο από το 40% των δημόσιων δαπανών για την άμυνα και την ασφάλεια, κάτι που αντιπροσωπεύει «τεράστια πίεση» για το κράτος.
Ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ επανέλαβε την “ακλόνητη υποστήριξη” της Βρετανίας στην Ουκρανία μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ που πυροδότησε ανησυχίες σχετικά με τη μελλοντική δέσμευση δυτικών χωρών να υποστηρίξουν το Κίεβο.
Ο Ραντάκιν επανέλαβε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα στηρίξει την Ουκρανία για “όσο χρειαστεί”.
«Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να καταλάβει ο πρόεδρος Πούτιν και το οποίο καθησυχάζει τον πρόεδρο (της Ουκρανίας Βολοντίμιρ) Ζελένσκι», πρόσθεσε.
Πηγή: Πρώτο Θέμα