Δηλώσεις παραχώρησε στο επίσημο κανάλι της Ομόνοιας ο Στέφαν Γιόβετιτς. Ο Μαυροβούνιος επιθετικός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους λόγους που επέλεξε τους «πράσινους», με ποιους μίλησε για να έρθει στην ομάδα, μίλησε για την αγωνιστική του κατάσταση και για το πείσμα του Βάλντας Νταμπράουσκας ο οποίος του έστελνε μηνύματα και του έδειχνε πόσο πολύ τον ήθελε στην Ομόνοια.
Αναλυτικά οι δηλώσεις και το βίντεο:
Ποια είναι τα πρώτα σου συναισθήματα μετά την υπογραφή του συμβολαίου σου με τον σύλλογο; «Είμαι χαρούμενος, ειλικρινά, που βρίσκομαι εδώ. Άκουσα πολύ καλά πράγματα για τον σύλλογο. Μίλησα με τον Μπάκιτς και τον Εράκοβιτς, οι οποίοι μου είπαν τα καλύτερα. Επίσης, βρισκόμουν στην Ελλάδα που είναι σχεδόν παρόμοια όλα με εδώ. Για αυτόν τον λόγο αποφάσισα να έρθω».
Ποιοι είναι οι κύριοι λόγοι που σε έκαναν να αποδεχθείς την πρόταση της Ομόνοιας; «Επειδή το πρωτάθλημα βελτιώνεται αρκετά σε σχέση με προηγουμένως. Επίσης, υπέγραψα δύο χρόνια, κάτι που ήταν σημαντικό για εμένα και την οικογένεια μου ώστε να βρίσκεται σε ένα μέρος για τα επόμενα δύο χρόνια. Το θετικό επίσης, είναι ότι αγωνιζόμαστε στο Conference League. Εγώ φυσικά δεν μπορώ να αγωνιστώ μέχρι τον Ιανουάριο, αλλά ελπίζω οι συμπαίκτες μου θα τα καταφέρουν και μετά θα συμμετάσχω μαζί τους. Επίσης, το γεγονός ότι θα παλέψουμε για το πρωτάθλημα».
Τι γνωρίζεις για την Ομόνοια; Έχεις παρακολουθήσει κάποια βίντεο στο YouTube; «Ναι, παρακολούθησα κάποια βίντεο. Ήθελα να παρακολουθήσω και τον τελευταίο μας αγώνα, αλλά δεν μπόρεσα από την τηλεόραση».
Είχες την ευκαιρία να μιλήσεις με τον προπονητή; Τι σου έχει πει; «Μιλήσαμε πριν από ένα μήνα ίσως και περισσότερο. Μου έστειλε αρκετά μηνύματα και ήταν από τους λόγους που ήρθα. Με ήθελε πάρα πολύ».
Τι σου έχει πει ο Εράκοβιτς για την Ομόνοια; «Μου είπε ότι ο σύλλογος είναι πολύ οργανωμένος. Το πρωτάθλημα είναι πολύ καλύτερο και ότι είναι πολύ ωραίος τόπος για να ζεις εδώ. Μου είπε ότι με περιμένει εδώ και εγώ ήρθα».
Πόσο διήρκησαν οι συζητήσεις με τον σύλλογο; «Με τον προπονητή πολλές φορές. Και από μηνύματα μιλήσαμε πολύ. Δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο καιρό, αλλά μιλήσαμε αρκετά. Τον γνώρισαν όταν βρισκόταν στον ΟΦΗ και εγώ στον Ολυμπιακό. Αντιμετωπίσαμε ο ένας τον άλλον με τις ομάδες μας. Γνωριζόμαστε πολύ καλά».
Πως είναι η φυσική σου κατάσταση; Μπορείς να βοηθήσεις την ομάδα αμέσως; «Ναι φυσικά. Είμαι σε κανονική διαδικασία των προπονήσεων εδώ και δύο μήνες, αγωνίστηκα δύο φορές με την Εθνική μου ομάδα. Συνεπώς νιώθω εξαιρετικά».
Για τον αριθμό «8»; «Ήταν ο πρώτος μου αριθμός όταν άρχισα παιδί. Το φόρεσα στην Παρτιζάν και στους μικρούς και μετά στην Φιορεντίνα. Στην Εθνική για αρκετό καιρό. Μετά πήρα το 10, αλλά το 8 και το 10 είναι οι αγαπημένοι μου αριθμοί».
Τι να περιμένουν οι φίλαθλοι της Ομόνοιας από εσένα στο γήπεδο; «Μπορούν να περιμένουν ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, όπως πάντα. Να πετύχω γκολ, να μοιράσω ασίστ και να απολαύσω το ποδόσφαιρο. Να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο».
Νέα πρόκληση για την καριέρα σου. Είσαι έτοιμος; «Ναι πάντα είμαι έτοιμος».