Στην ΑΕΛ καλά έκαναν και χάρηκαν την πρώτη επιτυχία της ομάδας αλλά πλέον άπαντες έχουν στρέψει την προσοχή τους στον επόμενο αντίπαλο της ομάδας, που είναι επίσης μια νεοφώτιστη ομάδα, η Ομόνοια Αραδίππου.

Οι γαλαζοκίτρινοι θέλουν μπροστά στον κόσμο τους να κερδίσουν και να κάνει η ομάδα έτσι το δύο στα στο πρωτάθλημα.

Η ΑΕΛ είχε στο παιχνίδι με την Ομόνοια 29ης Μαΐου, 12 τελικές προσπάθειες με τις 8 από αυτές να είναι στον στόχο, συν ένα δοκάρι (σ.σ. το δοκάρι δεν υπολογίζεται ως τελική στον στόχο). Από αυτές οι 4 κατέληξαν σε γκολ κάτι που έδειξε ότι η ομάδα έχει αν μη τι άλλο αποτελεσματικότητα και ευχή όλων είναι να συνεχίσει έτσι.

Από την άλλη είδαμε τον αντίπαλο της ομάδας να έχει 8 τελικές, 2 στον στόχο, και οι δύο να μετατρέπονται σε γκολ. αυτό είναι σαφώς κάτι που πρέπει να προβληματίσει την ομάδα. Αν το πιάναμε πιο γενικά θα λέγαμε ότι η μεσοαμυντική λειτουργία της ομάδας δεν ήταν η ενδεδειγμένη και η νίκη οφείλεται στην εξαιρετική ευστοχία της επίθεσης. Εκεί προφανώς χρειάζεται η ομάδα να έχει βελτίωση έτσι ώστε να αποφεύγονται λάθη και δυσάρεστες καταστάσεις στην άμυνα της ομάδας.

Άλλωστε αυτό είναι κάτι που επεσήμανε και ο αρχηγός της ΑΕΛ, Ανδρέας Μακρής, στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, ότι η ΑΕΛ χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμη. «Δεν ήμασταν καλοί. Θέλουμε πίστωση χρόνου γιατί έχουμε πολλούς νέους παίκτες. Βλέπουμε τη συνέχεια»  δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκ των σκόρερ της ομάδας.

Μιχαήλ Αριστείδου