Ο Λάσα Ντβάλι ήταν εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της επιτυχημένης πορείας της Εθνικής Γεωργίας στο EURO 2024, η οποία έλαβε τέλος μετά τον αποκλεισμό από την Ισπανία στην φάση των «16».
Ο κεντρικός αμυντικός του ΑΠΟΕΛ αποχαιρετά την διοργάνωση με… σούπερ στατιστικά (από τον επίσημο λογαριασμό της UEFA) αφού δεν έχασε λεπτό και αγωνίστηκε συνολικά 360 λεπτά. Ανέκτησε είκοσι τρεις φορές την μπάλα σε μονομαχίες, έκανε 8 «μπλοκ» και στις 15 από τις 25 του προσπάθειες κατάφερε να προλάβει και να διώξει την μπάλα. Εξαιρετικό είναι και το ποσοστό στην ακρίβεια στις πάσες του, αφού είχε 89% επιτυχία, πιο συγκεκριμένα 118 σωστές από τις 131. Στην ταχύτερη του στιγμή στο τουρνουά κατάφερε να… πιάσει 29 χιλιόμετρα την ώρα ενώ κάλυψε συνολικά 40.24 χιλιόμετρα. Ακόμα κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά σπάνιο για αμυντικό και δεν είναι η πρώτη φορά που το πράττει ο Ντβάλι (το έκανε και στο φετινό πρωτάθλημα), είναι το γεγονός ότι δεν δέχθηκε κίτρινη κάρτα και υπέπεσε σε μόλις 2 φάουλ στην διοργάνωση.

Οι αριθμοί…λένε πάντοτε την αλήθεια, όπως υποστηρίζουν αρκετοί, γι’ αυτό και τα πιο πάνω στατιστικά αποδεικνύουν το ότι ο Ντβάλι συνέχισε από εκεί που έμεινε ως πρωταθλητής με το ΑΠΟΕΛ και βελτιώνεται περισσότερο όσο περνάει ο καιρός.

Σόλωνας Κύπρου