Σκέφτηκε την πατρίδα του, την οικογένειά του, πίστεψε πως τους «κρέμασε» και έβαλε τα κλάματα. Ωστόσο, ίσως ο Κριστιάνο να μην μπορούσε εκείνη τη στιγμή να θυμηθεί και όσα συνέβησαν το 2016 ώστε να μετατρέψει την απογοήτευση σε… κίνητρο για κυνήγι του τίτλου. Γιατί κάτι τέτοιο έγινε στα γήπεδα της Γαλλίας.
Η Πορτογαλία κατάφερε χάρη στον μαγικό Ντιόγκο Κόστα στη διαδικασία των πέναλτι να εξασφαλίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Euro 2024 και να βρεθεί αντιμέτωπη με τη Γαλλία του Κιλιάν Μπαπέ και των… αυτογκόλ που την οδηγούν μέχρι στιγμής.
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έπαιξε και στα 120′ του ματς με τη Σλοβενία των Σπόραρ, Τσέριν και Βέρμπιτς, πάλεψε, ζήτησε την μπάλα, έχασε ευκαιρίες, προσπαθούσε μανιωδώς να εκμεταλλευτεί τις στατικές φάσεις, αλλά δεν του έβγαιναν τα πράγματα όπως θα ήθελε. Αποκορύφωμα, το χαμένο πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης.
Και τα κλάματα στην ανάπαυλα του εξτρά ημιώρου, με τους συμπαίκτες του να τον παρηγορούν και να του λένε πόσο πιστεύουν σ’ εκείνον. Το έλαβε το μήνυμα, βγήκε μπροστά, πήρε το πρώτο πέναλτι της διαδικασίας με τη λήξη της παράτασης, σκόραρε και απολογήθηκε προς τον κόσμο.
Ανέκτησε την αυτοπεποίθησή του, τη σιγουριά στον εαυτό του, την πνευματική του ηρεμία και μαζί με τον Ντιόγκο Κόστα βοήθησαν για την πρόκριση. Εκείνες τις στιγμές προφανώς και δεν μπορούσε να το σκεφτεί ή ακόμα και να το θυμηθεί ως μια εμπειρία που του έχει μείνει χαραγμένη αλλά την τελευταία φορά που είχε χάσει πέναλτι σε Euro, η Πορτογαλία στο φινάλε πήρε τον τίτλο!
Στη διοργάνωση του 2016, οι Ίβηρες στη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των γκρουπ, αντιμετώπισαν τους Αυστριακούς. Το ματς ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα και ο CR7 από την άσπρη βούλα δεν κατάφερε να βρει δίχτυα στο 79ο λεπτό. Το τουρνουά αυτό τον βρήκε στο φινάλε να εκτελεί και χρέη… προπονητή δίπλα στον Φερνάντο Σάντος μετά τον τραυματισμό που είχε υποστεί στο πρώτο ημίχρονο του τελικού και σήκωσε ψηλά το τρόπαιο, κατακτώντας την κορυφή της Ευρώπης.
Οπότε, Κριστιάνο, ίσως τα φετινά δάκρυα να ήθελαν να σου στείλουν ένα μήνυμα… Θα φανεί!