Ο Στιβ Κερ σε δηλώσεις του υπογράμμισε πως δεν έκανε σωστή προετοιμασία για το παιχνίδι της Εθνικής Αμερικής με το Νότιο Σουδάν.
Η Αμερική αντιμετώπισε σε ένα φιλικό παιχνίδι το Νότιο Σουδάν και λίγο έλειψε να γνωρίσει την ήττα. Ο Λεμπρόν Τζέιμς ήταν αυτός που της έδωσε τη νίκη, διαμορφώνοντας το τελικό 101-100 με buzzer beater.
Σύμφωνα με τον Τιμ Ρέινολντς, μετά το ματς, ο Στιβ Κερ τόνισε πως δεν έκανε καλή προετοιμασία και πως επέτρεψαν στους αντιπάλους τους από νωρίς να πάρουν ψυχολογία, υπογραμμίζοντας και την τρομερή εμφάνιση που έκανε το Νότιο Σουδάν.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Δεν έκανα καλή δουλειά να προετοιμάσω την ομάδα. Δε συγκεντρωθήκαμε αρκετά στο τι είναι ικανοί να κάνουν, και φταίω εγώ για αυτό. Νομίζω πως επιτρέψαμε στο Νότιο Σουδάν να πάρει ψυχολογία από νωρίς. Ήταν υπέροχοι. Έπαιξαν ένα υπέροχο παιχνίδι και το τέλος ήταν καλό για εμάς, ώστε να νιώσουμε πως θα είναι στο Παρίσι και στη Λιλ».