Η Ρεάλ Μαδρίτης ολοκλήρωσε μία εντυπωσιακή σεζόν, καθώς κατέκτησε τα πάντα στην Ισπανία και έφτασε μέχρι τον τελικό της Ευρωλίγκας, όπου βρήκε το εμπόδιο του Παναθηναϊκού AKTOR.

Παρόλα αυτά, η «βασίλισσα» αναμένεται να έχει αρκετά διαφορετική μορφή την επόμενη αγωνιστική περίοδο, καθώς ετοιμάζεται για… μπαράζ ανακοινώσεων, τόσο σε μεταγραφές όσο και σε ανανεώσεις συμβολαίων.

Ξεκινώντας από το θέμα του προπονητή, αν και ακόμη δεν υπάρχει κάτι επίσημο, ο θεωρείται «κοινό μυστικό» πως ο Τσους Ματέο έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του για δύο ακόμη χρόνια. Ο Ισπανός τεχνικός οδήγησε τη Ρεάλ σε δύο πολύ ικανοποιητικές σεζόν και θεωρείται ο κατάλληλος για να συνεχίσει το «πρότζεκτ» της ομάδας.

Στο κομμάτι των παικτών, η βασική αλλαγή είναι η απόσυρση δύο «βετεράνων», των Ρούντι Φερνάντεθ και Σέρχι Ροντρίγκεθ, οι οποίοι θα πρέπει να αντικατασταθούν. Παράλληλα, έχει ήδη αποχωρήσει ο Βενσάν Πουαριέ, που ανακοινώθηκε από την Εφές.

Παρόλα αυτά, δεν θα φύγουν όλοι, καθώς οι «μερέγχες» αναμένεται να ανακοινώσουν εντός των επόμενων ημερών την επέκταση της συνεργασίας τους τόσο με τον Μάριο Χεζόνια, μετά από ένα μικρό «σίριαλ», όσο και με τον Έντι Ταβάρες. Το ίδιο ισχύει και για τον Σέρχι Γιουλ, που δεν πρόκειται να πάει πουθενά όμως θα έχει αισθητά μικρότερο ρόλο από την επόμενη σεζόν.

Όσον αφορά τις μεταγραφές, η Ρεάλ θα επισημοποιήσει μέσα στις επόμενες ημέρες την απόκτηση του Σερτζ Ιμπάκα για μία σεζόν. Ο Κογκολέζος με ισπανικό διαβατήριο θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Βενσάν Πουαριέ και θα ενισχύσει τη φροντ λάιν της ομάδας, έχοντας τη δυνατότητα να παίξει ως κοινοτικός στις εγχώριες διοργανώσεις.

Παράλληλα, η «βασίλισσα» έχει ολοκληρώσει κι άλλες μεταγραφές, καθώς έχει συμφωνήσει με τους Σαβιέρ Ράταν-Μέις (πρώην παίκτης της ΑΕΚ) και Αντρές Φελίς για την ενίσχυση στην περιφέρεια. Καταρχήν συμφωνία υπάρχει και με τον Ουσμάν Γκαρούμπα για την επιστροφή του, όμως θέλει να περιμένει λίγο ακόμη για μία πρόταση από NBA.

Υπενθυμίζουμε πως πέρα από όλους τους παραπάνω, συμβόλαιο για την επόμενη αγωνιστική περίοδο έχουν οι Φακούντο Καμπάτσο, Τζάναν Μούσα, Γκερσόν Γιαμπουσέλε, Γκάμπι Ντεκ και Αλμπέρτο Αμπάλδε. Δύσκολα θα ανανεώσει ο Φαμπιέν Κοζέρ, ενώ έχει ήδη αποχωρήσει για την Γκραν Κανάρια ο Κάρλος Αλοθέν.