Εποχή Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Νέα διοίκηση στην ΕΠΟ, νέος προπονητής και για την Εθνική ομάδα. Από τις 22 Ιουλίου ο Μάκης Γκαγκάτσης αναλαμβάνει κι επίσημα την προεδρία της Ομοσπονδίας, αφού θα κατέβει στις αρχαιρεσίες χωρίς αντίπαλο.

Η παράταξη του πρώην CEO του ΠΑΟΚ, είχε βάλει εξ αρχής σε πρώτο πλάνο το κομμάτι της Εθνικής ομάδας, μία… πληγωμένη υπόθεση, με τη Γαλανόλευκη να απέχει από τις μεγάλες διοργανώσεις εδώ και 14 χρόνια, αφού δεν κατάφερε να δώσει το “παρών” ούτε στο Euro της Γερμανίας.

Βαθιά τα τραύματα που άφησε ο πικρός αποκλεισμός από τη Γεωργία στα μπαράζ, στραπατσαρισμένο το ηθικό και όπως γίνεται αντιληπτό, η επόμενη μέρα έγινε ακόμη πιο δύσκολη, στη μετά Γκουστάβο Πογέτ εποχή.

Εκείνος που αναλαμβάνει τελικά να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για να το επαναφέρει στο δρόμο των επιτυχιών, είναι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Αυτός είναι ο εκλεκτός της νέας (επόμενης) διοίκησης της ΕΠΟ, δίνοντας το χρίσμα σε έναν προπονητή καθολικής αποδοχής, ο οποίος έχει αναγνωριστεί για τα αγωνιστικά του επιτεύγματα, αλλά και για τη συμπεριφορά του απ’ όλη τη φίλαθλη Ελλάδα. Τόσο κατά το παρελθόν, όσο όμως και στην πρόσφατη παρουσία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού επί 2,5 χρόνια.

Εδώ ωστόσο αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA ο Γιοβάνοβιτς δεν ήταν ο Νο1 της λίστας για τον πάγκο της Εθνικής ομάδας αλλά ο μοναδικός υποψήφιος! Κανένας άλλος δεν εξετάστηκε, με κανέναν άλλο δεν υπήρξε επαφή, καμία άλλη εναλλακτική δεν υπήρχε σε πρώτο πλάνο αν δεν καρποφορούσαν οι επαφές με τον 62χρονο κόουτς.

Φυσικά για την υπόθεση Γιοβάνοβιτς έχει ενημερωθεί ήδη η νέα Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, που υποδέχτηκε με πανηγυρικό τρόπο τη συμφωνία και ομόφωνα αποφάσισε να ανάψει το “πράσινο φως”, με το deal να ενεργοποιείται από την 1η Αυγούστου, αφού στις 22 Ιουλίου είναι προγραμματισμένες οι εκλογές.

Το 4ετές, που έγινε 2ετές

Η εκτίμηση που υπάρχει στο πρόσωπο του Γιοβάνοβιτς από τη διοίκηση Γκαγκάτση είναι πολύ μεγάλη και είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, προτάθηκε στον Σέρβο τεχνικό τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας! Παρά ταύτα, ο έμπειρος κόουτς, όπως είχε κάνει και στον Παναθηναϊκό, ζήτησε ένα συμβόλαιο μικρότερης διάρκειας, ώστε να εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση από την ΕΠΟ και να αξιολογηθεί σωστά η δουλειά του, όπως ανέφερε. Κάπως έτσι οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια για δύο χρόνια.

Σε ό,τι αφορά τώρα το επιτελείο του Γιοβάνοβιτς, θα υπάρχουν δεδομένα στο staff κάποιοι απ’ όσους είχε και στον Παναθηναϊκό, αν κι ακόμη δεν έχει καταλήξει στο πλήρες δυναμικό που θα τον πλαισιώσει.