Δεν υπήρξε κανένα περιστατικό ακύρωσης πτήσης προς την Κύπρο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής, προσθέτοντας ότι «οι πυρκαγιές έχουν κατασβεστεί και η χώρα μας ήταν, είναι και παραμένει ένας ασφαλής προορισμός».

«Σε συνέχεια δημοσιεύματος στον βρετανικό Τύπο, που θέτει το ερώτημα κατά πόσο έχουν ακυρωθεί πτήσεις προς τη χώρα μας ως επακόλουθο των πυρκαγιών που ξέσπασαν αυτή τη βδομάδα, θα ήθελα να επιβεβαιώσω ότι δεν είχαμε κανένα περιστατικό ακύρωσης πτήσης», ανέφερε ο Υφυπουργός.

Σημείωσε ότι «όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις εκτελούνται κανονικά, οι πυρκαγιές έχουν κατασβεστεί και η χώρα μας ήταν, είναι και παραμένει ένας ασφαλής προορισμός».

Αντιθέτως, πρόσθεσε, «είχαμε σήμερα την παρθενική πτήση της Royal Jordanian από το Αμμάν της Ιορδανίας προς το αεροδρόμιο Πάφου, επανάρχισαν οι πτήσεις της Jazeera  Airways από το Κουβέιτ προς το αεροδρόμιο Λάρνακας, και γενικότερα τα πτητικά προγράμματα προς τη χώρα μας συνεχίζουν ακόμη να ενισχύονται σε εβδομαδιαία βάση».

Υπενθύμισε ακόμη ότι νωρίτερα αυτή τη βδομάδα η Wizz Air ανακοίνωσε την αύξηση του αριθμού των πτήσεων της από 11 συνολικά αεροδρόμια της Ευρώπης.

Πηγή: ΚΥΠΕ