Ο Εβάν Φουρνιέ τοποθετήθηκε, με ανάρτησή του στο twitter, για το τεστ ουσιών που υποβλήθηκε στις 05:55 π.μ., τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει περισσότερος σεβασμός για τους αθλητές.
Ο Εβάν Φουρνιέ βρίσκεται στη Γαλλία στο πλαίσιο της προετοιμασίας της εθνικής του ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που φιλοξενούνται από το Παρίσι.
Ο 31χρονος γκαρντ υποβλήθηκε σε τεστ ουσιών το πρωί του Σαββάτου (29/6) στις 05:55 π.μ, όπως σημείωσε. Κάτι που πυροδότησε την έντονη αντίδρασή του, απαιτώντας περισσότερο σεβασμό στους αθλητές, με ανάρτησή του στο twitter. Ο Φουρνιέ, μάλιστα, ανέφερε τον λογαριασμό της FIBA μετά από το μηνυμά του:
«05:55 π.μ. τεστ ουσιών σήμερα. Κατά τη διάρκεια της πιο σκληρής εβδομάδας προπονήσεων. Δείξτε περισσότερο σεβασμό στους αθλητές σας @FIBA», έγραψε ο Γάλλος.
Ο Φουρνιέ – που θα αποδεσμευτεί από τους Πίστονς, βγαίνοντας στην αγορά για να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του – ενσωματώθηκε στην αποστολή της εθνικής Γαλλίας, με την 28η Ιουνίου να είναι η προθεσμία για την άφιξη των παικτών που αγωνίζονται στο NBA.
Η περίοδος των τεστ της FIBA χωρίζεται σε δύο τομείς:
«Περίοδος τεστ εντός των διοργανώσεων: Η περίοδος αρχίζει στις 11:59 μ.μ. την προηγούμενη ημέρα από ένα παιχνίδι για παίκτες που είναι προγραμματισένο να συμμετάσχουν στις υποχρεώσεις της ομάδας τους κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης και το δείγμα που λαμβάνεται αφορά στη συγκεκριμένη διοργάνωση»
«Περίοδος τεστ εκτός των διοργανώσεων: Αφορά σε περιόδους αγώνων που δεν συμπεριλαμβάνονται εντός των διοργανώσεων. Οποιοσδήποτε παίκτης που συνδέεται μέσω της εθνικής του ομοσπονδίας στη FIBA, μπορεί να ζητηθεί για να δώσει δείγμα ούρων ή αίματος ανά πάσα στιγμή και σε οποιαδήποτε τοποθεσία».