Η Ευρωλίγκα συνεδριάζει σήμερα και αύριο στη Βαρκελώνη και ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης μεταξύ των μετόχων θα είναι η οριστικοποίηση της σύνθεσης των ομάδων που θα αγωνίζονται στη διοργάνωση το 2024/25.

Με 13 ομάδες να έχουν συμφωνήσει για συμβόλαιο ως το 2040 και δεδομένη τη συμμετοχή της Παρί που μετά την κατάκτηση του Eurocup φέρεται να εξασφάλισε και τους πόρους για να λάβει μέρος, υπάρχουν επί της ουσίας πέντε ομάδες που διεκδικούν τέσσερις wild cards, κάθε μία εκ των οποίων στοιχίζει 1 εκατ. ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως δεδομένη είναι η συμμετοχή του Ερυθρού Αστέρα, της Παρτιζάν και της Βίρτους Μπολόνια, συνεπώς η τελευταία θέση στην 18άδα θα κριθεί μεταξύ της Βαλένθια και της Άλμπα Βερολίνου. Αρχικά φαινόταν πως οι «νυχτερίδες» ήταν το αουτσάιντερ, ωστόσο τις τελευταίες μέρες έβγαινε από πλευράς Γερμανών μια απροθυμία να πληρώσουν το… παράβολο συμμετοχής.

Σε κάθε περίπτωση, το διήμερο που διανύουμε θα ξεκαθαρίσουν όλα. Εξάλλου, η επιστροφή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (παρότι έχει συμβόλαιο ως το 2040) όσο παραμένει σε εμπόλεμη κατάσταση, είναι αδύνατη. Παράλληλα, αναμένεται να επικυρωθεί ότι η Μακάμπι θα συνεχίσει να αγωνίζεται εκτός Τελ Αβίβ, πιθανότατα και πάλι στο Βελιγράδι.