Με τον πλέον ιδανικό τρόπο ολοκλήρωσε τα φιλικά προετοιμασίας για το Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ (02-07/07) η Εθνική μας ομάδα, η οποία και νίκησε τις Μπαχάμες με το εντυπωσιακό 102-75 στο φαληρικό γήπεδο, στο τελευταίο ματς του τουρνουά Ακρόπολις.
Για ακόμα μία φορά στο πλευρό της «γαλανόλευκης» ήταν και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο οποίος αν και δεν μπορεί να βοηθήσει εμπράκτως τις προσπάθειες της ομάδας του Βασίλη Σπανούλη λόγω του σοβαρού τραυματισμού του -υπέστη ρήξη αχιλλείου στις αρχές Μαΐου- ο «Elevator» βρίσκεται στο πλευρό της!
Μιλώντας στο sport-fm.gr και τον Λουκά Χατζή, ο 31χρονος φόργουορντ σχολίασε το πολύ καλό και οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της Εθνικής, ενώ εξήγησε και τον λόγο για τον οποίο βρίσκεται στο πλάι της ομάδας!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Θανάση Αντετοκούνμπο:
Για την Εθνική: «Χάρηκα που ήταν όλα τα παιδιά, πάμε για το καλύτερο! Εγώ είμαι εκτός, αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι πως τα παιδιά έχουν όλη την καλή διάθεση. Είμαστε μία οικογένεια εδώ στην Εθνική και πραγματικά βλέπω τη ”φωτιά” στα μάτια τους για να τα δώσουν όλα».
Για το γεγονός πως βρίσκεται στο πλευρό της Εθνικής ανιδιοτελώς παρά τον τραυματισμό του: «Το κάνω αυτό και για να δώσω το παράδειγμα, αλλά όχι μόνο για αυτό. Η Εθνική μού έχει χαρίσει πάρα πολλά πράγματα και εγώ βλέπω τα παιδιά να παίζουν και γουστάρω, θέλω να μπω μέσα και να τους βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ. Είμαι εδώ πιο πολύ για την υποστήριξη, γιατί με αυτά τα παιδιά έχουμε μεγαλώσει μαζί».
Για την επιστροφή του Γιάννη στην αγωνιστική δράση: «Μια χαρά τα πήγε. Δεν θέλω να μιλήσω για κάποιον άλλον, αλλά εγώ χάρηκα πολύ που τον είδα στο παρκέ! Στο Προολυμπιακό πάμε για το καλύτερο δυνατό».
Για το μέλλον του και αν η νέα σεζόν τον βρει στις ΗΠΑ ή στην Ευρώπη: «Είναι νωρίς ακόμα, προφανώς υπάρχουν πιθανότητες να μείνω στο ΝΒΑ