Ο Άνταμ Τσέριν αναδείχθηκε MVP στη λευκή ισοπαλία της Σλοβενίας με την Αγγλία που ήταν αρκετή για να της δώσει την πρόκριση στους “16”. Το SPORT24 σάς παρουσιάζει όσα έκανε ο μέσος του Παναθηναϊκού κόντρα στα τρία λιοντάρια.

Η Σλοβενία πέτυχε μια ιστορική πρόκριση στους “16” του Euro 2024 μετά τη λευκή ισοπαλία που πήρε κόντρα στην Αγγλία και παρότι τερμάτισε με μόλις τρεις βαθμούς έχασε τη δεύτερη θέση από τη Δανία για μια… κίτρινη κάρτα.

Οι Σλοβένοι δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί στην επίθεση, ωστόσο μπόρεσε και απενεργοποίησε τα “τρία λιοντάρια” που επίσης δημιούργησαν λίγες καλές φάσεις, με τον Όμπλακ να μη δυσκολεύεται ιδιαίτερα να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Ο Ματίας Κεκ έδωσε φανέλα βασικού τόσο στον Άντραζ Σπόραρ όσο και στον Άνταμ Τσέριν, με τον Μπένιαμιν Βέρμπιτς να μένει αυτή τη φορά σε όλο το παιχνίδι στον πάγκο, με τον Τσέριν να αναδεικνύεται πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα.

Ο 24χρονος μέσος του Παναθηναϊκού έμεινε στο ματς σε όλο το 90λεπτο, όπως και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια και έδωσε αρκετές μάχες στο χώρο του κέντρου κόντρα στους Μπέλιγχαμ, Ράις, Γκάλαχερ και Μέινου με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου να του δίνει το βραβείο του πολυτιμότεροι παίκτη. Πάμε να δούμε όσα έκανε ο Σλοβένος μέσος του τριφυλλιού.

Αυτά έκανε ο Τσέριν κόντρα στον Μπέλιγχαμ και τους άλλους Άγγλους μέσους

Ο Ματίας Κεκ δεν άλλαξε διάταξη και παρέταξε τη Σλοβενία κόντρα στην Αγγλία με το κλασικό 4-4-2. Στην πράξη οι δύο στόπερ της Σλοβενίας έμειναν χαμηλά στον αγωνιστικό χώρο έχοντας μπροστά τους τους δύο μπακ τον Τσέριν (22) με τον Έλσνικ που έπαιζε στο πλευρό του, όπως και τον Μλάκαρ που στάθηκε επίσης χαμηλά στον αγωνιστικό χώρο, όπως βλέπουμε στο γράφημα της Opta Stats / Perform.

Euro 2024: Τσέριν, ο MVP της ιστορικής πρόκρισης της Σλοβενίας
Το δίκτυο μεταβιβάσεων της Σλοβενίας

Έτσι ο μέσος του Παναθηναϊκού ήταν στην καθιερωμένη του θέση χωρίς να αλλάζει ο ρόλος του, αλλά στάθηκε πιο χαμηλά από τη μεσαία γραμμή, καθώς η Σλοβενία αμυνόταν και περίμενε την Αγγλία στα καρέ της στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Ο Τσέριν ολοκλήρωσε το παιχνίδι με με 46 ενέργειες με την μπάλα, με μόλις μια εξ αυτών πίσω από την περιοχή, μιας και οι περισσότερες ενέργειές του έγιναν στο μισό της Σλοβενίας.

Συνολικά επιχείρησε 25/35 εύστοχες πάσες, ενώ έκανε αρκετά λάθη στις μακρινές του μεταβιβάσεις με μόλις 1/5 πετυχημένη. Παρ’ όλα αυτά η συνεισφορά του στο ανασταλτικό κομμάτι ήταν τεράστια από τους χώρους που κάλυψε, καθώς σύμφωνα με την UEFA ολοκλήρωσε το ματς, έχοντας τρέξει 11.8 χιλιόμετρα.

Συνολικά είχε 5/5 κερδισμένες μονομαχίεςδύο τάκλιν, ενώ τρεις φορές απομάκρυνε την μπάλα από τη ζώνη άμυνας της Σλοβενίας για να γλιτώσει κάποια επικίνδυνη κατάσταση των Άγγλων.

Euro 2024: Τσέριν, ο MVP της ιστορικής πρόκρισης της Σλοβενίας
Οι ενέργειες του Τσέριν κόντρα στην Αγγλία

Η εμφάνιση του Τσέριν κόντρα στην Αγγλία δεν διέφερε πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα δύο παιχνίδια, όμως σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί μεγάλες δάφνες ποιότητας, ήταν εύκολο για εκείνον, από τη στιγμή που ο Όμπλακ δεν χρειάστηκε να επέμβει πολλές φορές, να αναδειχθεί ο κορυφαίος.

Ο μέσος του Παναθηναϊκού είναι σταθερά στις επιλογές του Ματίας Κεκ και κάνει καλό τουρνουά, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για το τριφύλλι.