Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Ντάρκο Κοβάσεβιτς, δήλωσε πρόσφατα σε ισπανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, με αφορμή την εκπληκτική σεζόν του Αγιούμπ Ελ Κααμπί και το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων, ότι ο ποδοσφαιριστής δεσμεύεται με τους “ερυθρόλευκους” για ακόμη ένα χρόνο. Το συμβόλαιο που είχε υπογράψει πέρυσι ο Μαροκινός σέντερ φορ ήταν για 1+1 χρόνια και περιλάμβανε ορισμένους όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό, διότι από την πειραϊκή ομάδα είθισται να μην δίνουν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες των συμφωνιών τους με τους ποδοσφαιριστές, το συμβόλαιο του έμπειρου στράικερ θα ανανεωνόταν αυτόματα έναντι συγκεκριμένου ποσού αν συμπλήρωνε το 75% των αγώνων του Ολυμπιακού στην περίοδο.

Ο Ελ Κααμπί αγωνίστηκε στα 50 από τα 57 παιχνίδια των “ερυθρόλευκων”, δηλαδή έπαιξε πάνω από το 85% των παιχνιδιών, οπότε ενεργοποιήθηκε αυτόματα η οψιόν για την παραμονή του για ακόμη ένα χρόνο.

Ορισμένες πληροφορίες το τελευταίο διάστημα, πάντως, κάνουν λόγο για έναν επιπλέον όρο στο συμβόλαιο, σύμφωνα με τον οποίο ο Αφρικανός επιθετικός μπορεί να φέρει ένα συγκεκριμένο ποσό (ακούγεται για 500.000 ευρώ, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί) και να φύγει.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, δεν είναι καθόλου παράξενο που έχουν εμφανιστεί τόσοι “μνηστήρες” για την απόκτηση του παίκτη, από τη Μαρσέιγ, την Μπολόνια, την Τορίνο και την Τζένοα μέχρι την Άστον Βίλα, την Λέστερ, την Ίπσουιτς, την Χετάφε και την Λας Πάλμας. Και αυτά αφορούν μόνο ομάδες από την Ευρώπη, γιατί υπάρχουν και οι κρούσεις από την Αλ Αχλί και την Αλ Σαμπάμπ.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Ελ Κααμπί, γι΄ αυτό και, πέρα από την ενεργοποίηση του +1, του προσφέρει νέο διετές συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές 4.500.000 ευρώ συν μπόνους (2.250.000 ευρώ τον χρόνο).

Ο Μαροκινός φορ, ο οποίος σε δέκα ημέρες θα κλείσει τα 31 του χρόνια, τελείωσε τη σεζόν έχοντας 50 συμμετοχές, 33 γκολ και 3 ασίστ με τον Ολυμπιακό, ενώ το ίδιο διάστημα πέτυχε άλλα 5 τέρματα με τη Εθνική ομάδα του Μαρόκου.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον τελικό με την Φιορεντίνα και την κατάκτηση από τον Ολυμπιακό του Conference League μίλησε με τον Ελ Κααμπί και του ζήτησε να παραμείνει στην πειραϊκή ομάδα, τονίζοντας του ότι οι “ερυθρόλευκοι” θα είναι καλύτεροι τη νέα περίοδο και ο ίδιος ο παίκτης θα μπορέσει να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο.

Ο Αφρικανός επιθετικός, λοιπόν, έχει έναν προπονητή που τον εμπιστεύεται και ξέρει ότι θα είναι βασικός στην ομάδα, μία διοίκηση που στρώνει “χρυσάφι” στα πόδια του για την επόμενη διετία και γνωρίζει επίσης ότι οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν να επιστρέψουν στις κατακτήσεις τίτλων στην Ελλάδα και υπάρχουν μεγάλες βλέψεις στο Europa League στο οποίο ο Ολυμπιακός συμμετέχει απευθείας στο League Stage.