Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης παραχώρησε ομιλία στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας και ανέφερε τα εξής:

«Η σεζόν που μας πέρασε ήταν η πιο δύσκολη που έχουμε διανύσει ως διοικητικό συμβούλιο και οφείλω να ομολογήσω ότι μέσα ευχόμουν ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει κάτι ακόμα πιο δύσκολο. Σήμερα έχω να αναφέρω σε όλους σας σε αυτά τα 11μιση συναπτά έτη ως πρόεδρος της σε αυτή την δεύτερη μου θητεία ότι το ΑΠΟΕΛ είναι τόσο μεγάλο καράβι και κάθε φορά όση εμπειρία και να κουβαλάς, ο κόπος που χρειάζεται για να μπορέσεις να το κρατήσεις σε ήρεμα νερά είναι τεράστιος.
Η αγωνιστική περίοδος που μόλις ολοκληρώθηκε εμένα προσωπικά θα με σημαδέψει για πάντα, κυρίως για δύο λόγους. Πρώτον γιατί οι δυσκολίες και τα εμπόδια που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ως διοίκηση ήταν πρωτόγνωρα και πολλές φορές αμετάκλητα κυρίως τα οικονομικά εμπόδια που όπως όλοι γνωρίζουμε οδηγούν σε αλυσιδωτές αντιδράσεις. Η φετινή χρονιά ήταν μια καθημερινή μάχη με το χρόνο έτσι ώστε να παραμείνουμε συνεπείς. Ταυτόχρονα  να μην μπούμε ποτέ στην διαδικασία του αποπροσανατολισμού της ομάδας από το αγωνιστικό κομμάτι. Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί μετά από 5 χρόνια είμαστε ξανά πρωταθλητές.
Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα η επιστροφή στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου. Άλλαξε το κυπριακό ποδόσφαιρο και ο ανταγωνισμός που υπάρχει σε όλους τους τομείς. Αυτό που κατάφερε η ομάδα δεν είναι απλά ένα από τα 29 πρωταθλήματα αλλά ταυτόχρονα μια δήλωση ότι σε αυτή την αλλαγή παραμένει ακόμα η μεγαλύτερη ομάδα της χώρας. Μεγάλη ομάδα δεν μας κάνει μόνο η αγωνιστική επιτυχία αλλά ο κόσμος της».

Για το οικονομικό: «Περνάμε στην οικονομική απεικόνιση του ημερολογιακού έτους 2023. Είναι καταρχάς δεδομένο ότι σε κάθε χρονιά που δεν εξασφαλίζεις συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό όμιλο το ότι αναπόφευκτα θα υπάρξει έλλειμα στον προϋπολογισμό. Υπενθυμίζω ότι φέτος ήταν η 4η συνεχόμενη χρονιά. Όμως, αυτό που έχει επιτευχθεί με πάρα πολύ κόπο είναι η μείωση αυτού του ελλείματος σε 4.8 εκατομμύρια από τα 7 που ήταν το έλλειμα το 2022. Αυτή η μείωση αποδεικνύει και μέρος πράξης στην περσινή μας δέσμευση ότι πλέον μπαίνουμε σε μία πορεία πλήρους ορθολογισμού και πιο συντηρητικής διαχείρισης. Τα συλλογικά έσοδα του 2023 ανέρχονται στα 10 εκατομμύρια 863 χιλιάδες. Αφορούν ποσά που περιλαμβάνουν τα ακαθάριστα έσοδα από τα εισιτήρια αγώνων, έσοδα από χορηγούς, τηλεοπτικά δικαιώματα, έσοδα χρηματοδότησης και άλλα. Για την αντίστοιχη περίοδο είχαμε ένα ποσό εξόδων ύψους 13 εκατομμυρίων 630 χιλιάδες που περιλαμβάνουν όλα τα ποσά που αφορούν ποδοσφαιρικό τμήμα, μισθοδοσία και άλλα έξοδα της ομάδας όπως του προπονητικού και ιατρικού επιτελείου, τα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια.  Πέραν από το ποδοσφαιρικό τμήμα, ποσό ύψους 600 χιλιάδων αφορά σε όλα τα έξοδα ακαδημίας ΑΠΟΕΛ».

Δείτε την ομιλία: