Η ΑΕΚ μετά και το…ναυάγιο ανανέωσης, όπως όλα δείχνουν, με τον Πέρε Πονς προχώρησε στην μεταγραφή, έως το 2026, του Τζίμι Σουάρεθ ο οποίος θα τον αντικαταστήσει. Ο Ισπανός μέσος είναι γεννημένος στις 31 Δεκεμβρίου του 1996 (27 ετών) και έχει ύψος 1,70.
Παίκτης γέννημα θρέμμα της Ρεάλ Οβιέδο όπου και αγωνιζόταν μέχρι και την λήξασα σεζόν. Στην δεύτερη ομάδα πραγματοποίησε 23 συμμετοχές και με την πρώτη ξεκίνησε να αγωνίζεται την σεζόν 2019/20 όπου συνολικά πραγματοποίησε 145 συμμετοχές. Την σεζόν που μας πέρασε αγωνίστηκε σε 33 παιχνίδια και έφτασε με την ομάδα του στον τελικό των πλέι-οφ ανόδου στην La Liga, όπου και ηττήθηκε από την Εσπανιόλ.

Όπως δείχνουν και τα στατιστικά, η βασική διαφορά με τον Πονς είναι στο σκοράρισμα αφού ο πρώτος έχει 18 γκολ (9 με ΑΕΚ) στην καριέρα του σε αντίθεση με τον Σουάρεθ που βρήκε δίχτυα μόλις μία φορά. Μέσα στα θετικά για το νέο απόκτημα της ΑΕΚ είναι η…γεμάτη 5ετία με την φανέλα της Ρεάλ Οβιέδο με συμμετοχές στην Segunda Division (2ης κατηγορίας Ισπανίας) που ας μην…μας ξεγελάει είναι πολύ πιο υψηλό το επίπεδο από το Κυπριακό πρωτάθλημα.
Όπως πάντοτε έτσι και τώρα καθρέφτης… είναι το γήπεδο για τον Ισπανό μέσο ο οποίος καλείται να κάνει τους φίλους της ΑΕΚ να ξεχάσουν όσο πιο σύντομα γίνεται έναν σπουδαίο παίκτη όπως ήταν ο Πονς.

Σόλωνας Κύπρου