Η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ, Μαίρη Παπαμιλτιάδους μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και αναφέρθηκε στο ζήτημα του «Στέλιος Κυριακίδης» μετά και τις επίσημες τοποθετήσεις που έγιναν από την Πάφος FC.

Για το ζήτημα με το «Στέλιος Κυριακίδης»: «Απόφαση τελική δεν έχω ωστόσο αυτό που θα μεταφέρω δεν ισχύει ότι ο ΚΟΑ δεν έχει κάνει πολλές προσπάθειες για να βρεθεί κάποια λύση. Είμαι σίγουρη ότι και η Πάφος το γνωρίζει. Εδώ και καιρό έχει γίνει ο διαγωνισμός για το γήπεδο και εμείς μπήκαμε στην διαδικασία να μπορέσουμε να επιλύσουμε το ζήτημα. Εξηγήσαμε ότι ο μόνος τρόπος είναι ένας δημόσιος διαγωνισμός και είμαστε έτοιμοι. Θα πρέπει να είναι ανοικτός διαγωνισμός για όλους και μετά να κατακυρωθεί. Υπάρχει και η διαδικασία ακύρωσης του διαγωνισμού του ταρτάν του γηπέδου και της αναβολής έναρξης των εργασιών. Είναι πολύπλοκες οι διαδικασίες, θα πρέπει ακόμα ο οργανισμός να διασφαλίσει ότι το κόστος από την ακύρωση του διαγωνισμού δεν θα επηρεάσει τους πολίτες δηλαδή το δημόσιο συμφέρον. Είναι ξεκάθαρο ότι κάνουμε πάρα πολλές προσπάθειες. Η λύση δεν είναι μόνο να εξυπηρετηθεί ένα άθλημα το ποδόσφαιρο αλλά και οι αθλητές του στίβου αφού ο δικός του χώρος ουσιαστικά είναι κατεστραμμένος. Περίπου θα πάρει στους 6 μήνες η διαδικασία των εγγράφων και του διαγωνισμού».

Για την πικρία από την μεριά της Πάφος FC: «Νομίζω η ομάδα είναι καλύτερα να το απαντήσει αυτό. Έχουμε την πρόθεση εμείς γιατί δεν θα αναβάλλαμε το ταρτάν για 3η φορά. Πιστεύω ότι θέλουν πιο άμεσα να δοθεί ο χώρος αλλά δεν μπορεί να γίνει, είναι χρονοβόρα η διαδικασία και γι’ αυτό υπάρχει αυτή η αντίδραση. Δεν έχουμε δώσει την έγκριση για την έδρα της Πάφος FC και έχουμε μιλήσει με την ΚΟΠ μετά την ανακοίνωση των σταδίων. Νομίζω ότι μέχρι την ερχόμενη Τρίτη θα ξεκαθαρίσει στην συνεδρία του δ.σ του ΚΟΑ. Η δική μου εκτίμηση είναι ότι θα υπάρξει ικανοποίηση των προϋποθέσεων και θετική εξέλιξη».