Παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου η έναρξη της συνεργασίας μεταξύ του Alexander College και της Science of Sports, η οποία έχει ως απώτερο σκοπό την ανάδειξη των μεγαλύτερων ταλέντων του αθλητισμού της χώρας μας αλλά και τη συνεχή μάθηση και επιμόρφωση τους μέσα από υποτροφίες. Το balla έδωσε το παρών του στη διάσκεψη και σας μεταφέρει όσα έχουν λεχθεί.

Μέσα από τη Science of Sports, την πρώτη εταιρεία πάροχο δεδομένων, στατιστικών και βίντεο για αθλητές ακαδημιών, οι νεαροί αθλητές μπορούν να έχουν πρόσβαση στο δικό τους προφίλ δουλεύοντας αδυναμίες ενώ παράλληλα κερδίζουν προβολή.

Μέσα από τη συνεργασία με το Alexander College, οι νεαροί αθλητές μπορούν να κερδίσουν υποτροφίες στο Πανεπιστήμιο συνδυάζοντας την αγάπη τους για τον αθλητισμό μαζί με τις σπουδές τους.

Ο ιδιοκτήτης του Alexander College, Άντης Λόππας, δήλωσε τα εξής: «Το είδα σαν μία μεγάλη ευκαιρία που λείπει από το ποδόσφαιρο. Οι ποδοσφαιριστές έχουν μία συγκεκριμένα διάρκεια καριέρας. Μετά τι κάνουν; Να καταλάβουν οι παίκτες ότι χρειάζονται πτυχίο, μόρφωση. Δεν είναι κακό να είσαι καλός παίκτης και να σπουδάζεις για να αποκτήσεις ένα πτυχίο. Θα παρέχουμε υποτροφίες».

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Science of Sports Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, δήλωσε από την πλευρά του: «Ποδόσφαιρο και εκπαίδευση πάνε μαζί. Δεν είναι μόνο μα κλωτσάς μία μπάλα. Πάρτε ένα πτυχίο. Είτε σε κάτι που αφορά τον αθλητισμό είτε όχι. Όταν κάποιος ήθελε να δει τα στατιστικά κάποιου νεαρού παίκτη, έμπαινε στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ και έβλεπε συμμετοχές, γκολ, αλλαγές και κάρτες, που δεν λένε κάτι προπονητικά. Όμως, με τη Science of Sports οι νεαροί παίκτες έχουν portfolio που δίνει μία πλήρη εικόνα. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που παίρνουν μεταγραφή χωρίς να τους δουν, μόνο με τα data. Υπάρχουν ομάδες στην Κύπρο που για να επιλέξουν έναν παίκτη, έχουν κάποιες παραμέτρους κι αν δεν ξεπερνά ένα συγκεκριμένο στοιχείο στη θέση που θέλουν, δεν ασχολούνται μαζί του».