Ο ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ και πρωταθλητής Κύπρου με τους γαλαζοκίτρινους για την σεζόν 2023/2024, Στέλιος Βρόντης έδωσε συνέντευξη στην ιστοσελίδα μας. Ο 19χρονος μέσος μίλησε για τα συναισθήματα του μετά το πρώτο τρόπαιο της καριέρας του, ανέλυσε την χρονιά που μας πέρασε για τον ίδιο και την ομάδα του ενώ είπε πολλά και ενδιαφέροντα για την δική του ποδοσφαιρική πορεία.

Συνέντευξη στον Σόλωνα Κύπρου

Καταρχάς, πως νιώθεις για το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας σου με την ομάδα όπου ανδρώθηκες ποδοσφαιρικά;
«Είναι ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα, είναι διαφορετικό να πανηγυρίζεις πρωτάθλημα σαν οπαδός και διαφορετικό σαν μέλος της ομάδας διότι όταν είσαι μέσα στην ομάδα μόνο τότε ξέρεις πραγματικά τους κόπους και τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο καθένας μας για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα».

Πως ήταν η συνεργασία σου με τον Σα Πίντο και γενικότερα βοηθούσε εσάς τους νεαρούς στην ομάδα για να ανελιχτείτε;
«Με τον κ. Σα Πίντο είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία όπως είχε και με όλους τους πιο νεαρούς, μας βοηθούσε καθημερινά εντός και εκτός γηπέδου».

Υπήρξαν παίκτες πέρσι στα αποδυτήρια ηγέτες που βοήθησαν στο να έρθει ο τίτλος και εσάς τους μικρότερους στην εξέλιξη σας;
«Οι ηγέτες της περσινής ομάδας είναι γνωστοί σε όλους αφού το έβγαζαν και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Λόγω του ότι είχαμε ψηλό μέσο όρο ηλικίας οι ποδοσφαιριστές που βοηθούσαν την ομάδα και παράλληλα εμάς ήταν αρκετοί».

Πριν από λίγες εβδομάδες ανανεώθηκε και το συμβόλαιο σου μέχρι το 2026. Είναι μια επιβράβευση και ένας στόχος που επιτεύχθηκε για εσένα;
«Δεν το θεωρώ σαν στόχο που επιτεύχθηκε επειδή δεν ήταν μέσα στους αμέσους στόχους μου ένα νέο συμβόλαιο αφού είχα για ακόμα ένα χρόνο μέχρι το 2025. Παρόλα αυτά, ναι θεωρώ ότι είναι κάτι σαν επιβράβευση για αυτά που έβλεπαν σε εμένα όχι τόσο στους αγώνες του ΑΠΟΕΛ αλλά στους αγώνες της Εθνικής και καθημερινά στις προπονήσεις στον Αρχάγγελο».

Πέρσι είχες μόλις δύο συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Φέτος έχεις ως κίνητρο να αγωνιστείς περισσότερο;
«Ο φετινός μου στόχος είναι να παίξω όσα περισσότερα παιχνίδια και λεπτά μπορώ για να με βοηθήσει στο να βελτιωθώ και να φτάσω στο επόμενο επίπεδο».

Σε βοήθησε ο δανεισμός σου στην β’ κατηγορία και εάν πιστεύεις ότι είναι κάτι που πρέπει να κάνουν όλοι οι νεαροί παίκτες;
«Ο δανεισμός μου στον Π.Ο. Ξυλοτύμπου με βοήθησε να προσαρμοστώ στο ανδρικό ποδόσφαιρο και να έρθω πίσω πιο έτοιμος, να διεκδικώ και να κερδίζω μια θέση στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ. Δεν μπορώ να σου πω αν θα το σύστηνα σε όλους επειδή ο καθένας είναι διαφορετική περίπτωση, η άποψη μου είναι ότι πρέπει να είσαι όπου πιστεύεις ότι θα εξελιχθείς περισσότερο».

Μέσα στους μελλοντικούς σου στόχους είναι και η προοπτική του εξωτερικού;
«Το εξωτερικό φυσικά και είναι μέσα στους στόχους μου για το μέλλον, αν υπάρξει κάποια καλή ή καλύτερη ευκαιρία από αυτή που θα έχω την δεδομένη στιγμή».

Ένα σχόλιο για τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ. Εσύ που το βλέπεις μέσα από το γήπεδο και από τον πάγκο, πόσο πολύ ωθεί την ομάδα προς την καλύτερη δυνατή απόδοση και τη νίκη;
«Ο κόσμος μας για ακόμα μια χρονιά ήταν απίστευτος. Όταν είσαι μέσα στο γήπεδο αν παίζεις σε σπρώχνει να δώσεις το κάτι παραπάνω και αν είσαι στον πάγκο σε κάνει να θέλεις να μπεις μέσα στο γήπεδο να τα δώσεις όλα και έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Πως είδες την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ; Με μία πρόκριση είστε στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ και είναι καθοριστικά εκείνα τα 2 παιχνίδια με Ορνταμπάσι ή Πέτροκουμπ.
«Πιστεύω πως η πρόκριση με όλους τους πιθανούς αντιπάλους ήταν από την αρχή στα χεριά μας αν θα περάσουμε ή όχι και το ίδιο ισχύει και τώρα χωρίς να ξέρω ακόμα πολλά για τις δύο αυτές ομάδες. Αν παίξουμε όπως πρέπει και όπως μπορούμε είμαι αισιόδοξος. Ο στόχος μας είναι να μπούμε πρώτα σε Ευρωπαϊκό όμιλο και μετά να διεκδικήσουμε την είσοδο σε όσο καλύτερη διοργάνωση γίνεται δηλαδή Champions League και Europa League».