Στον Ανδρέα Βεντούρη

Αποτελεί, δίχως αμφιβολία, έναν από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα κυπριακά γήπεδα. Για την Πάφος FC είναι ο MVP της περσινής σεζόν, τον οποίο, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, θα διατηρήσει στις τάξεις της για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο λόγος για τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς.
Ο Σουηδός μεσοεπιθετικός είναι αποκαλυπτικός σε συνέντευξή του στο balla, τόσο για τις προτάσεις που είχε ενώπιον του πριν πει το «ναι» στην παφιακή ομάδα, οι σκέψεις αλλά και οι στόχοι του για το μέλλον, η… κίνηση που κάνει κάθε πρωί και βεβαίως, η γκολάρα στον επαναληπτικό αγώνα κυπέλλου με τον Απόλλωνα

-Πώς αισθάνεσαι για την ανανέωση του συμβολαίου σου με την Πάφος FC για άλλα δύο χρόνια;
«Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Βρήκαμε τη λύση και είμαστε και οι δύο πλευρές ικανοποιημένοι. Χαίρομαι που θα συνεχίσω την καριέρα μου εδώ».

-Τι ήταν αυτό που μέτρησε στην απόφασή σου;
«Έχω συνδεθεί με την ομάδα, τον κόσμο στην Πάφο. Η οικογένεια μου επίσης είναι πολύ ευχαριστημένη στην πόλη. Δεν ξεχνάμε ότι πήραμε το πρώτο τρόπαιο στην πόλη, δεν ήθελα να το αφήσω έτσι, θέλω να φέρω περισσότερους τίτλους στην ομάδα».

-Είχες προτάσεις από άλλες ομάδες;
«Ναι, είχα προτάσεις κι από άλλες ομάδες. Τόσο από Κύπρο όσο κι από το εξωτερικό».

-Γράφτηκε ότι είχες πρόταση από το ΑΠΟΕΛ. Ισχύει κάτι τέτοιο;
«Ναι, είχα πρόταση από το ΑΠΟΕΛ. Ο πρόεδρός του έχει το σεβασμό μου, μου επέδειξε ενδιαφέρον για μένα, με σεβασμό και επαγγελματισμό, αλλά η καρδιά μου επέλεξε την Πάφος FC και δεν ήθελα να την αφήσω».

-Από το εξωτερικό;
«Από διαφορετικές χώρες, αλλά δεν είναι ανάγκη να πούμε τώρα κάτι περισσότερο».

-Με την κατάκτηση του κυπέλλου, αυξάνονται οι υποχρεώσεις σας, η πίεση και οι απαιτήσεις;
«Δεν με απασχολεί τι λέει ο καθένας, αλλά το τι λέω εγώ. Βάζω εγώ ο ίδιος στον εαυτό μου τις ψηλότερες απαιτήσεις. Είναι φυσιολογικό μετά την κατάκτηση του κυπέλλου να έχουμε μεγαλύτερες απαιτήσεις, θέλουμε να συνεχίσουμε και να φέρουμε περισσότερα τρόπαια στην ομάδα».

-Ο τίτλος που έλειπε από την Πάφος FC κατακτήθηκε με το κύπελλο. Είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος το επόμενο βήμα; Η επόμενη μεγάλη πρόκληση; «Φυσικά. Αυτό θέλουμε. Θα παίξουμε πρώτα με το ΑΠΟΕΛ στο σούπερ καπ, το θέλουμε. Σε κάθε διοργάνωση που αγωνιζόμαστε, ο στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το τρόπαιο».

-Τι είναι αυτό το κάτι επιπλέον που χρειάζεστε για το πρωτάθλημα; «Πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη συνέπεια. Αυτό είναι που χρειαζόμαστε. Μεγαλύτερη σταθερότητα στα αποτελέσματα. Αν δεν παίξουμε καλά σε κάποιο παιχνίδι, είναι σημαντικό να το κερδίσουμε με 1-0. Αυτά κάνουν τη διαφορά στο πρωτάθλημα».

-Θα αγωνιστείτε φέτος για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Πώς προσεγγίζετε αυτό το γεγονός κι αν βλέπετε μέχρι και τους ομίλους… «Το μυαλό μας τώρα είναι στην Ευρώπη. Θα είμαστε ικανοποιημένοι αν προκριθούμε στους ομίλους του Γιουρόπα ή το κόνφερενς Λιγκ, θα κάνουμε τα πάντα για να το πετύχουμε. Είναι υπέροχο, έχω αγωνιστεί στο παρελθόν και θα είναι εκπληκτικό για μας να τα καταφέρουμε».

-Πώς θα χαρακτήριζες τον Κάρλος Καρσέδο; Είχε δεχθεί έντονη κριτική πέρυσι κατά διαστήματα, αλλά στο τέλος μαζί του πήρατε το κύπελλο… «Για μένα είναι ένας εξαιρετικός προπονητής. Εξαιρετικός. Ξέρει πολλά από ποδόσφαιρο, έχει καθαρές ιδέες, είναι επίσης πολύ καλός άνθρωπος. Δεν καταλαβαίνω γιατί είχε δεχθεί τόση κριτική, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Είναι μέρος της δουλειάς μας».

-Περίμενες μια τέτοια επιβλητική εμφάνιση και νίκη, στον τελικό με την Ομόνοια; «Αυτό που περίμενα ήταν να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Είχαμε αγωνιστεί κόντρα στην Ομόνοια μια βδομάδα πριν, φέραμε ισοπαλία και μετά από αυτό το παιχνίδι, κοιταχτήκαμε μεταξύ μας στα αποδυτήρια και είπαμε ότι στον τελικό θα πάμε να τους συντρίψουμε. Όχι απλά να τους νικήσουμε. Φύγαμε από αυτό το παιχνίδι με ένα πολύ καλό συναίσθημα. Ότι θα σκοράρουμε, ότι θα τα καταφέρουμε και το πετύχαμε».

-Θα χαρακτήριζες την περσινή σεζόν ως την καλύτερη στην καριέρα σου; Σίγουρα ήταν η πιο παραγωγική με 14 γκολ, όσα πέτυχες και το 2019 με τη Χάμαρμπι.
«Σκόραρα 16 γκολ, άλλα δύο και στο κύπελλο. Δεν θέλω να πω ότι ήταν η καλύτερη μου σεζόν κι ότι είμαι ικανοποιημένος. Θέλω η επόμενη να είναι ακόμη καλύτερη».

-Το γκολ που πέτυχες στον δεύτερο ημιτελικό με τον Απόλλωνα θα μείνει αξέχαστο. Τι σκέφτηκες εκείνη την ώρα;
«Είδα ότι είχα χώρο. Το έχω δοκιμάσει ξανά, άλλες φορές η μπάλα πήγαινε ακόμη και εκτός… γηπέδου! Κανείς δεν ήρθε να με πιέσει, ευχαριστώ το Θεό που η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα».

-Είναι το ωραιότερο της καριέρας σου;
«Ναι, σίγουρα. Επειδή ήταν σε έναν ημιτελικό, η ομάδα είχε πάρει το εισιτήριο για τον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της. Δεν είναι μόνο το γκολ, αλλά η… ιστορία του και η σημασία του».

-Ποιους στόχους έχει ήδη θέσει ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς για τη νέα σεζόν;
«Αυτό θα το κρατήσω για τον εαυτό μου, όπως κάνω κάθε σεζόν. Γράφω σε ένα χαρτί πριν από την έναρξη κάθε σεζόν τους στόχους μου και το βλέπω καθημερινά! Έχω το στόχο μπροστά μου κάθε πρωί».

-Ένα μήνυμα που θες να αφήσεις στον κόσμο της Πάφος FC;
«Γράψαμε ιστορία με το κύπελλο, πάμε τώρα να γράψουμε νέα ιστορία»!