Η Νέα Υόρκη αντιμετωπίζει “εξαιρετικά σοβαρή” τρομοκρατική απειλή, καθώς μέλη του ISIS πέρασαν τα σύνορα και συνελήφθησαν 8 άτομα.

Η πόλη της Νέας Υόρκης βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού για τρομοκρατική επίθεση μετά τη σύλληψη την Παρασκευή οκτώ υπηκόων του Τατζικιστάν με φερόμενους δεσμούς με το ISIS , ανακοίνωσε ο επικεφαλής ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής.

Σύμφωνα με την Mirror μια “εξαιρετικά σοβαρή” τρομοκρατική απειλή αντιμετωπίζει η πόλη της Νέας Υόρκης μετά τη σύλληψη των οκτώ ατόμων που διέσχισαν τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού αυτή την εβδομάδα, όπως ανακοινώθηκε.

Ο επικεφαλής ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ προειδοποίησε ότι η πόλη της Νέας Υόρκης θα μπορούσε να γίνει στόχος επίθεσης μετά τη σύλληψη των υπηκόων Τατζικιστάν στη Νέα Υόρκη, τη Φιλαδέλφεια και το Λος Άντζελες.

Ο Greg Ehrie περιέγραψε την απειλή κι όπως είπε, “όλα τα μέτωπα να μπαίνουν στο παιχνίδι”. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για “εξαιρετικά σοβαρή” απειλή, αλλά απέτυχε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με την απειλή, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μια επίθεση ή πού συγκεκριμένα.

Οκτώ άνδρες από το Τατζικιστάν που πιστεύεται ότι συνδέονται με το ISIS-Khorasan, επίσης γνωστό ως ISIS-K, συνελήφθησαν στις τρεις προαναφερθείσες πόλεις αφού πέρασαν τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, ανέφερε το Newsweek.

Ο Ehrie διερευνούσε στο παρελθόν τρομοκρατικές απειλές για το FBI πριν ενταχθεί στη Λιμενική Αρχή, ανέφερε το δημοσίευμα, και δήλωσε στην Erin Burnett του CNN την Παρασκευή ότι οι συλλήψεις θα μπορούσαν να υποδηλώνουν μια επίθεση. Οι άνδρες τέθηκαν υπό κράτηση την Παρασκευή.