Η Εθνική Ιταλίας ετοιμάζεται για το πρώτο της παιχνίδι στο Euro με αντίπαλο την Αλβανία (15/6) και ο τερματοφύλακάς της Τζιαλούντζι Ντοναρούμα έκανε δηλώσεις στην συνέντευξη Τύπου αναφέροντας μεταξύ άλλων πως η ομάδα θα επιχειρήσει τη νίκη σε όλους τους αγώνες των ομίλων.
«Το πνεύμα είναι εκεί. Όταν πηγαίνεις σε έναν αγώνα σαν αυτόν, η ενέργεια έρχεται φυσικά. Το πνεύμα από πριν από τρία χρόνια είναι ακόμα εκεί και θα προσπαθήσουμε να αναδημιουργήσουμε εκείνες τις μαγικές βραδιές», δήλωσε ο τερματοφύλακας της Παρί.

Σχετικά με την ανάληψη του περιβραχιονίου, πρόσθεσε: «Θα προσπαθήσω να δώσω τα πάντα, να συμβουλέψω την ομάδα για το τι σήμαινε πριν από τρία χρόνια, αλλά αυτή η ομάδα είναι ήδη έτοιμη γι’ αυτό, δεν θα χρειαστεί τις συμβουλές μου. Αυτοί που ήταν εκεί πριν από τρία χρόνια θα πουν στα νέα παιδιά πώς να φτάσουν μέχρι το τέλος».

Ερωτηθείς για το τι πιστεύει για τους πρώτους αντιπάλους της Ιταλίας, την Αλβανία, απάντησε: «Είναι σίγουρα η πιο ενδιαφέρουσα πρόκληση για εμάς. Έχουμε έναν δύσκολο όμιλο και θα υπάρχουν περιθώρια λάθους στο αυριανό παιχνίδι. Είναι γρήγοροι και έχουν ποιότητα, παίζουν καλά και ως εκ τούτου δεν έχουμε την πολυτέλεια να παίξουμε στο 70 ή 80% αύριο, πρέπει να είμαστε στο 100%. Στη συνέχεια, θα το πάρουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι, αλλά το αυριανό θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς για να κάνουμε ένα βήμα μπροστά στον όμιλο. «Είναι άμεσοι και γρήγοροι. Έχουμε δει κάποια από τα κλιπ τους και έχουν κάποια πολύ δυνατά άτομα. Πρέπει να προσέξουμε να μην υπερβάλλουμε, είναι καλοί στην αντεπίθεση. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να είμαστε πολύ συμπαγείς ως ομάδα. Ο αγώνας μπορεί να κερδηθεί επί τόπου, στο πρώτο ή στο τελευταίο λεπτό».

Τέλος, ο ίδιος ρωτήθηκε για το πως αντιλαμβάνεται την απουσία των Κιελίνι και Μπονούτσι: «Δεν έχει αλλάξει για μένα. Σίγουρα υπάρχει μια πρόσθετη ευθύνη, αλλά τίποτα δεν αλλάζει για μένα. “Υπάρχουν διάφοροι ηγέτες σε αυτή την ομάδα και θα ακουστώ και εγώ. Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Το τελευταίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ήταν φανταστικό, είναι αξέχαστες εμπειρίες, αλλά τώρα προσπαθούμε να γράψουμε μια άλλη σελίδα στα βιβλία της ιστορίας».