Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα έχει την 1η Ιουλίου, συνάντηση, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τη Γενική Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης κα Marija Pejčinović Burić, η οποία θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 2 Ιουλίου.
Η ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της οποίας θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.
Κατά τη συνάντηση θα συζητηθούν, ανάμεσα σε άλλα, θέματα που αφορούν την ατζέντα του Συμβουλίου της Ευρώπης, η κατάσταση στο Κυπριακό και οι συνεχιζόμενες προσπάθειες για επανέναρξη του διαλόγου, η διαχείριση πτυχών της ‘4ης Διακρατικής Προσφυγής Κύπρου κατά της Τουρκίας, οι τουρκικές παραβιάσεις του status quo της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, καθώς και η κατάσταση στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή.
Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της, η ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης θα παραθέσει διάλεξη προς τα μέλη της Διπλωματικής Ακαδημίας και θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, καθώς και με τον Δήμαρχο Λευκωσίας.
Η ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης θα αναχωρήσει από την Κύπρο το πρωί της 2ας Ιουλίου

Πηγή: Alphanews