Μυρωδιά καμένου και εικόνες καταστροφής. Ο Φαρμακάς δεν είναι πια ο ίδιος. Μυρωδάτες ροδακινιές, κερασιές, χρυσομηλιές, καρυδιές καταστράφηκαν ολοσχερώς. Στην κάμερα του ΣΙΓΜΑ μίλησαν κάτοικοι οι οποίοι είδαν τους κόπους μιας ζωής να καταστρέφονται.

Παράλληλα καταγγέλλουν ολιγωρία των Αρχών που όπως λένε φρόντισαν μεν να φυλάξουν το κρατικό δάσος, άφησαν όμως τις περιουσίες τους να καταστραφούν.

Στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής ο οποίος αντέκρουσε τις κατηγορίες λέγοντας πως έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες, πράγμα που όπως είπε φάνηκε και από το ότι η πυρκαγιά οριοθετήθηκε μέσα σε 6-7 ώρες.

«Λειτουργεί περισσότερο το συναίσθημα και όχι η αντικειμενικότητα. Αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο αλλά ήταν πάρα πολύ μεγάλη πυρκαγιά. Είχαμε έγνοια να μην πάει η πυρκαγιά στον Μαχαιρά, να μην μεταφερθεί η πυρκαγιά εντός κοινοτήτων. Προσπαθήσαμε τα μέγιστα, έγινε υπερπροσπάθεια απ’ όλους. Την οριοθετήσαμε μέσα σε 6-7 ώρες. Αντιλαμβάνομαι ότι θέλουν ένα πυροσβεστικό έξω από τον χώρο τους», είπε ο Ανδρέας Κεττής.

Αναφορικά με τα αίτια της πυρκαγιάς και τη θέση που διατυπώνει δημόσια η ΑΗΚ ότι δεν ευθύνεται ο μετασχηματιστής της για την πυρκαγιά, είπε πως βγήκε η ανακοίνωση για τα αίτια. «Υπήρχαν άτομα της ΑΗΚ στη διερεύνηση της πυρκαγιάς είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής. Δεν θα μπω σε δημόσια αντιπαράθεση με την ΑΗΚ. Εμείς θα καταγράψουμε σε έκθεση τα άιτια της πυρκαγιάς, θα τεκμηριώσουμε τα ευρήματα μας και θα τα παραδώσουμε στην Αστυνομία. Αν η ΑΗΚ έχει διαφορετικά ευρήματα να έρθει να τα αντιπαραβάλει».

ΠΗΓΗ: Sigmalive.com