Τι και αν η Αγγλία κατάφερε να επικρατήσει στην πρεμιέρα του EURO 2024 απέναντι στην Σερβία; Η «γκρίνια» είναι μεγάλη, αναφορικά με την απόδοσή της και τη μη παραγωγικότητα που επέδειξε, παρά το τεράστιο ταλέντο που διαθέτει!

Μπορεί η Αγγλία να κατάφερε να επικρατήσει στην «πρεμιέρα» της στο EURO 2024 απέναντι στην Σερβία με 1-0, όμως οι φίλοι των «τριών Λιονταριών» δεν είναι ικανοποιημένοι.

Και προφανώς, δεν αναφερόμαστε στο αποτέλεσμα, αλλά στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, ο οποίος μόνο… πειστικός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Η Αγγλία κατέγραψε μόλις πέντε τελικές προσπάθειες, δέχθηκε μία παραπάνω και κατά συνέπεια, συμμετείχε στο πιο μη παραγωγικό παιχνίδι, από πλευράς αριθμών, στην ιστορία των EURO (από το 1980 και έπειτα, όταν και καταγράφονται στατιστικά δεδομένα).

Και το πρόβλημα δεν σταματά εκεί. Διότι ναι μεν ήρθε η δεύτερη, συνεχόμενη νικηφόρα πρώτη αγωνιστική σε EURO, πλην όμως δεν συνδυάστηκε με καλό ποδόσφαιρο. Και οι ευθύνες πέφτουν πάνω στον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ο οποίος αποτελεί θέμα συζήτησης στο Twitter.

Κατακρίνεται για τις αλλαγές του, με τον Αλεξάντερ Άρνολντ να αποτελεί την πρώτη, ενώ το πιο χαρακτηριστικό σχόλιο όλων, αφορά τον επιθετικό πλουραλισμό της Αγγλίας. Τι λέει; Πως το να μπορεί μία ομάδα με Μπέλιγχαμ, Φόντεν, Σάκα, Ράις, Άρνολντ και Κέιν, να αποδίδει καλά επιθετικά, δεν είναι κάτι που… διδάσκεται, αλλά εμπνέεται!