Ολοκληρώθηκε το έργο της Ανακριτικής Επιτροπής, για τους εν αργία αρχιμανδρίτες της Μονής Οσίου Αββακούμ.

Το κατηγορητήριο που συνέταξε η επιτροπή περιλαμβάνει κατηγορίες όπως, εμπαιγμό μυστηρίων, εξαπάτηση πιστών και εκμετάλλευση ανθρώπινου πόνου ενώ, για έναν από τους μοναχούς αναμένεται να εξεταστεί και η κατηγορία της ψευδορκίας.

Να σημειωθεί ότι οι κατηγορίες αφορούν και περί ηθικών παρεκτροπών, ψευδών θαυμάτων, καθώς και για  οικονομική διαχείριση του μοναστηριού.

Βεβαίως, η πτυχή που απασχολεί όχι μόνο την Εκκλησία αλλά και την Αστυνομία, αφορά  την ετοιμασία και πώληση διαφόρων προϊόντων για είσπραξη χρημάτων με σκοπό την κτιριακή επέκταση της Μονής.

Με δεδομένο το γεγονός ότι, το πόρισμα θα αποσταλεί στα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου, αναμένεται ο Προέδρος του Συνοδικού να συγκαλέσει τα μέλη για να αποφασίσουν την καθαίρεση η όχι των εν αργία αρχιμανδριτών. Συνάντηση στην οποία θα κληθούν και οι κατηγορούμενοι μοναχοί.

Σημειώνεται, πως με δεδομένο ότι, το οπτικοασκουστικό υλικό κρίθηκε αυθεντικό θα συμπεριληφθεί και αυτό στην απόφαση που θα λάβει το Συνοδικό Δικαστήριο.

Την ίδια ώρα, οδεύουν προς ολοκλήρωση και οι δύο υποθέσεις που εκκρεμούσαν στην διερεύνηση της Αστυνομίας.

Πρόκειται για την υπόθεση με το  χρηματικό ποσό των 807.000 ευρώ που είχε εντοπιστεί σε χρηματοκιβώτιο στη Μονή, καθώς και τις καταγγελίες των εν αργία αρχιμανδριτών έναντι του Μητροπολίτη Ταμασσού και Ορεινής Ησαϊα.

Για τις εν λόγω καταγγελίες παλαιότερες πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ αναφέρουν ότι, οι εν αργία αρχιμανδρίτες καταγγέλλουν τον Μητροπολίτη, ότι κατέθεσαν χρήματα στον προσωπικό τραπεζικό του λογαριασμό, γεγονός το οποίο ώθησε την Ιερά Σύνοδο να ζητήσει από τον Μητροπολίτη να καταθέσει την κατάσταση των περιουσιακών του στοιχείων.

Πηγή: Sigmalive