Στα αμυντικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού AKTOR στάθηκε ο Χρήστος Σερέλης στις δηλώσεις του μετά την ήττα του «τριφυλλιού» από τον Ολυμπιακό στον πρώτο τελικό στο ΟΑΚΑ.

Ο άμεσος συνεργάτης του Εργκίν Αταμάν (αποβλήθηκε δύο λεπτά πριν το φινάλε) στάθηκε στους 46 πόντους που δέχτηκαν οι «πράσινοι» στο πρώτο ημίχρονο, τονίζοντας ότι πλέον ο Παναθηναϊκός πρέπει να πάρει μια νίκη στο ΣΕΦ.

Αναλυτικά, όσα ανέφερε ο Χρήστος Σερέλης:

«Αμυντικά δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, δεχτήκαμε 46 πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Δεν παίξαμε την άμυνα που παίζουμε όλο το χρόνο, δεχτήκαμε πολλούς πόντους στη ρακέτα μας, ο Ολυμπιακός πήρε αυτοπεποίθηση και ήλεγξε το ματς, δεν περάσαμε μπροστά στο σκορ και δεν παίξαμε το μπάσκετ που έχουμε συνηθίσει».

Για την αποβολή του Αταμάν: «Μέσα στο ματς μπορεί να υπάρχουν εντάσεις, φωνές, θεώρησε ο κόουτς και εμείς από τον πάγκο πως κάποιες φάσεις μπορεί να ήταν υπέρ μας. Πρέπει να κοιτάξουμε τι πρέπει να διορθώσουμε για το ματς στο ΣΕΦ και πρέπει να πάρουμε πλέον ένα παιχνίδι στην έδρα του αντιπάλου».

Για το τι πρέπει να διορθώσει: «Ξεκάθαρα η άμυνα δεν ήταν σωστά, πρέπει να είμαστε πιο σκληροί, πιο δυναμικοί στις επαφές, να μην αφήσουμε τον Ολυμπιακό να παίξει ελεύθερα το παιχνίδι που θέλει».