Την ικανοποίηση για την συμπερίληψη του Κυπριακού στις δέκα προτεραιότητες του ΕΛΚ για την επόμενη θητεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκφράζει η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου.
Όπως σημειώνει σε δήλωση της με το πέρας των εργασιών της Συνόδου Αρχηγών του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες, «μετά από συντονισμένες προσπάθειες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καταφέραμε να εντάξουμε σε αυτό και το Κυπριακό. Με σαφή αναφορά για ισχυρή στήριξη της ΕΕ στις προσπάθειες του ΟΗΕ για επανένωση της πατρίδας μας, στο πλαίσιο των ψηφισμάτων των ΗΕ καθώς και των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών».
Σύμφωνα με την Αννίτα Δημητρίου, «μέσω του ΕΛΚ, της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής πολιτικής δύναμης, ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει λόγο, ρόλο και υπερασπίζεται το ευρωπαϊκό και εθνικό συμφέρον στα μείζονα ζητήματα που μας απασχολούν».

Αυτούσια η δήλωση της Αννίτας Δημητρίου
«Σε Δέκα Σημεία Στρατηγικής για μια Δυνατή Ευρώπη, η οποία να προστατεύει και να διαμορφώνει το μέλλον, συμφωνήσαμε στη Σύνοδο Αρχηγών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη βάση κοινού εγγράφου, για τη επόμενη θητεία του Ευρωκοινοβουλίου.
Μάλιστα μετά από συντονισμένες προσπάθειες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καταφέραμε να εντάξουμε σε αυτό και το Κυπριακό. Με σαφή αναφορά για ισχυρή στήριξη της ΕΕ στις προσπάθειες του ΟΗΕ για επανένωση της πατρίδας μας, στο πλαίσιο των ψηφισμάτων των ΗΕ καθώς και των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών.  
Παράλληλα επενδύουμε στην αναβάθμιση της Ευρωπαϊκής Αμυντικής Ένωσης μέσω και της PESCO και κυρίως αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά και ολιστικά την παράνομη μετανάστευση, προστατεύοντας τα εξωτερικά μας σύνορα και ενισχύοντας τη Frontex.
Ενισχύουμε παράλληλα την ανταγωνιστικότητα προωθώντας την πράσινη και ψηφιακή ανάπτυξη, την οικονομική και κοινωνική πολιτική, στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα, κάνουμε τους πολίτες μας να νιώθουν ασφαλείς απέναντι στην τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα με ενδυνάμωση της Europol. Κτίζουμε μια πραγματική Ενεργειακή Ένωση και μια Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας.
Μέσω του ΕΛΚ, της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής πολιτικής δύναμης, ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει λόγο, ρόλο και υπερασπίζεται το ευρωπαϊκό και εθνικό συμφέρον στα μείζονα ζητήματα που μας απασχολούν. Συμβάλλουμε στο κοινό όραμα για μια Κύπρο ασφαλή, με κοινωνική αλληλεγγύη και ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική. Προχωράμε μόνο μπροστά για την Ευρώπη που θέλουμε, για την Ευρώπη που θέλουμε να προστατεύσουμε». 

Πηγή: Alphanews