Θέμα χρόνου πλέον οι οριστικές εξελίξεις στο ζήτημα της παραμονής ή όχι των δυο ποδοσφαιριστών στην Τούμπα. Στάσιμο του Σουαλιό Μεϊτ, παραμένει το εμπόδιο της Ντιναμό για τον Τόμας Κεντζιόρα.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να χάνει τον Κιντέρα Ετζούκε, που βρίσκεται από χθες στην Ισπανία για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τη Σεβίλλη, ωστόσο το θέμα του εξτρέμ δεν είναι αυτό που καίει τους ανθρώπους του Δικεφάλου και τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Έτσι και αλλιώς το θέμα της απόκτησης ενός ακόμη μεσοεπιθετικού δεν ήταν στις άμεσες προτεραιότητες για τον προπονητή του ΠΑΟΚ. Η εισήγηση του για ενίσχυση στα αριστερά της επίθεσης θα ικανοποιηθεί σε βάθος χρόνου. Τώρα άλλα είναι ζητήματα που… καίνε τον Λουτσέσκου με πρώτα από όλα αυτά της παραμονής ή όχι στην ομάδα του των Σουαλιό Μειτέ και Τόμας Κεντζιόρα.

Ως φιλοσοφία ο Ρουμάνος τεχνικός δεν αρέσκεται σε πολλές αλλαγές στο ρόστερ του και πάντα επιμένει στις λύσεις που είναι δοκιμασμένες. Και είναι δεδομένο ότι τόσο ο Μεϊτέ όσο και ο Πολωνός του κάνουν τη δουλειά και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποία ζήτησε την παραμονής τους.

Τα δεδομένα για τους δύο ποδοσφαιριστές

Ο ΠΑΟΚ έχει δώσει προθεσμία στους δυο ποδοσφαιριστές μέχρι ουσιαστικά το ξεκίνημα της προετοιμασίας – η πρώτη προπόνηση είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη- και περιμένει να ξεκαθαρίσουν οι δυο υποθέσεις.

Στην περίπτωση του Γάλλου πάντως δεν έχει τις τελευταίες ημέρες σημειωθεί κάποια εξέλιξη που να δημιουργεί μεγαλύτερη αισιοδοξία. Η απόσταση στις απαιτήσεις του παίκτη και τα χρήματα που του προσφέρει ο ΠΑΟΚ παραμένει, την ώρα που η πλευρά του Μεϊτέ δεν δείχνει να βιάζεται να δώσει απάντηση στους ανθρώπους του Δικεφάλου γεγονός που αποδίδεται σε ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από τη Σαουδική Αραβία.

Είναι δεδομένο ότι στην Τούμπα είναι έτοιμοι σε κάθε ενδεχόμενο ωστόσο η πρώτη τους επιλογή είναι η δοκιμασμένη λύση του 30χρονου χαφ.

Στην περίπτωση του Κεντζιόρα το εμπόδιο της Ντιναμό Κιέβου παραμένει με τους Ουκρανούς να εμφανίζουν αυξημένες απαιτήσεις για να δώσουν το “ΟΚ” στην παραχώρηση του. Απαιτήσεις που μοιάζουν υπερβολικές να κρίνει κανείς από το γεγονός ότι το συμβόλαιο του Πολωνού λήγει στο τέλος της χρονιάς και υπάρχουν οφειλές προς τον παίκτη που ξεπερνούν τις 200 χιλιάδες ευρώ που είναι πρόθυμη να καλύψει η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο ΠΑΟΚ έχει ενημερώσει την πλευρά του Τόμας Κεντζιόρα με την οποία έχει συμφωνήσει ότι δεν σκοπεύει να μπει σε άλλες διαπραγματεύσεις με την Ντιναμό και πως αυτή θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα με την ουκρανική ομάδα.

Ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα και τις επόμενες ημέρες θα φανεί αν ο Δικέφαλος πάρει τις απαντήσεις που θέλει και αν θα κρατήσει σκληρή στάση απέναντι κυρίως στον Μεϊτέ, που συνεχίζει να κωλυσιεργεί.