Σε μια νέα εποχή μπαίνει η EuroLeague, που στα πρότυπα του ΝΒΑ θα εφαρμόσει salary cap από την αγωνιστική περίοδο 2025-26. Το αποφάσισαν οι ομάδες στη σημερινή Γενική Συνέλευση στη Βαρκελώνη, βάζοντας καινούργια δεδομένα και στη διοργάνωση και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Παράλληλα λοιπόν, με την ανακοίνωση για συμμετοχή της Παρί στην EuroLeague – στη θέση της Βαλένθια – και εν αναμονή της ενημέρωσης για την ανανέωση των εγγυημένων συμβολαίων για τα 13 μέλη του Board, ήρθε μια άλλη μεγάλη είδηση από την Ισπανία.

Οι ομάδες αποφάσισαν να βάλουν όριο στα συμβόλαια των παικτών και στα μπάτζετ των ομάδων που συμμετέχουν στην EuroLeague, ώστε να μην υπάρχουν οι χαώδεις διαφορές του παρελθόντος.

Γι αυτό και από τη σεζόν 2025-26 θα μπει και στη ζωή της EuroLeague το Salary cap. Οι λεπτομέρειες έμειναν μυστικές και πρφανώς θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αφού κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο να συμβεί στην Ευρώπη. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές χώρες με διαφορετικές νομοθεσίες. Γι αυτό θα θα εφαρμοστεί κατά ένα τρόπο πειραματικά φέτος και θα αρχίσει από τη σεζόν 2024-25.

Συνάμα, θα καταργηθεί το FFP ως διαδικασία για τα συμβόλαια των παικτών και θα εφαρμόζεται μόνο όπου αλλού κρίνεται απαραίτητο από τη διοργανώτρια αρχή.