Από τις 15 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου 2025, οι ομάδες θα παίξουν σε διαφορετικά γήπεδα στις ΗΠΑ, με την μορφή ενός «κλασικού» Μουντιάλ. Θα υπάρχει φάση ομίλων και φάση νοκ άουτ, που θ’ αρχίζει στους «16». Αυτές οι 32 ομάδες μετά το τέλος των εθνικών πρωταθλημάτων, ενδέχεται να παίξουν έως και επιπλέον επτά αγώνες το καλοκαίρι, ενδεχόμενο που δυσαρεστεί τους διοικούντες την Ρεάλ Μαδρίτης.

«Την επόμενη σεζόν θα αρχίσουμε τον Αύγουστο και θα τελειώσουμε τον Ιούλιο. Είναι τρελό. Θα σκοτώσουν τους παίκτες», σχολίασε χαρακτηριστικά, πηγή προσκείμενη στους Μαδριλένους, μιλώντας στο «Revelo».

Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, οι παράγοντες της Ρεάλ δεν κατανοούν το ενδιαφέρον της διοργάνωσης της FIFA και φοβούνται για την υγεία των παικτών τους.

Σημειώνεται ότι και η FIFPro, η διεθνής ένωση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με την Ρεάλ Μαδρίτης. Στο τέλος της σεζόν, η Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορούσε να παίξει συνολικά 72 αγώνες εάν καταφέρει να ολοκληρώσει επιτυχώς όλες τις διοργανώσεις. Περισσότερο επιβαρυντική, δε, θα είναι η χρονιά για τους διεθνείς παίκτες, οι οποίοι δυνητικά μπορεί να παίξουν σε 80 (!) αγώνες.