Παρατεταμένες συνθήκες πολύ υψηλών θερμοκρασιών και συνθήκες καύσωνα για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου, προβλέπει το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Η πρόγνωση της θερμοκρασίας για το υπόλοιπο του μήνα Ιουνίου, σύμφωνα με το Climate Watch της Γερμανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (DWD), για την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου αναμένεται να είναι οι πολύ ψηλότερες των κανονικών θερμοκρασίες, με συχνά επεισόδια καύσωνα. To Climate Watch της DWD ενεργεί για λογαριασμό του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO).

Οι ώρες που σημειώνονται οι πολύ ψηλές θερμοκρασίες είναι μεταξύ 11.00 και 17.00. Προτρέπεται, το κοινό όπως παρακολουθεί τα δελτία που εκδιδονται από το ΤΜ καθημερινά (εκδίδονται 3 δελτία ανά 24ωρο με ανανεωμένη πρόγνωση, εκεί και όπου χρειάζεται, με βάση νέα προγνωστικά και πραγματικά δεδομένα), καθώς και τις σχετικές προειδοποιήσεις. Επισυνάπτεται το Δελτίο μεσοπρόθεσμης πρόγνωσης με θερμοκρασιακά χαρακτηριστικά πέραν των κανονικών για την ανατολική Μεσόγειο, με αποτέλεσμα τις παρατεταμένες συνθήκες πολύ υψηλών θερμοκρασιών.