Ο Νίκολα Τόπιτς επιλέχθηκε στη θέση No.12 του NBA draft 2024 από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και ολοκλήρωσε μια δωδεκάδα με πέντε Ευρωπαίους αθλητές στη λίστα του πρώτου γύρου, τα ξημερώματα της Πέμπτης (27/6).
Ωστόσο, ο Σέρβος γκαρντ και πρώην παίκτης του Ερυθρού Αστέρα υπέστη μερική ρήξη χιαστού κατά τη διάρκεια της σεζόν με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα και έτσι στην Οκλαχόμα δεν μπορούν να υπολογίζουν στις υπηρεσίες του στη σεζόν 2024/25.
Αυτό επιβεβαίωσε και ο αντιπρόεδρος και General Manager, Σαμ Πρέστι, τονίζοντας ότι γνωρίζει το πρόβλημα τραυματισμού του Τόπιτς. Όπως εξήγησε: «Πήραμε έναν εξαιρετικά ώριμο αθλητή και σε αυτή την ηλικία. Υπολογίζουμε ότι μάλλον δεν θα παίξει την επόμενη σεζόν. Είναι μοναδικό ότι καταφέραμε να φέρουμε έναν παίκτη αυτού του διαμετρήματος και είμαστε ενθουσιασμένοι που ήρθε στον οργανισμό και στην ομάδα».
Ο Τόπιτς μέτρησε 18.6 πόντους, 6.9 ασίστ και 3.7 ριμπάουντ ανά 34 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο σε 13 αναμετρήσεις, ενώ πριν τραυματιστεί πρόλαβε να καταγράψει μία συμμετοχή στην επιστροφή του στον Ερυθρό Αστέρα (24 λεπτά, 8 πόντοι, 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ).