Για όλα όσα αφορούν το ΑΠΟΕΛ μίλησε στον Super Sport fm 104.0 ο εκπρόσωπος τύπου Νεκτάριος Πετεβίνος.

«Ο κόσμος αυτή την στιγμή αδημονεί καθώς επιστρέφουμε σαν πρωταθλητές και αυτό δημιουργεί μια διαφορετική δυναμική και προοπτική. Οι προσπάθειες που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια σταματούσαν στα πλέι οφ και γι’ αυτό υπάρχει δίψα. Ο κόσμος περιμένει να επαναρχίσει η ποδοσφαιρική δράση γιατί επιόντα σημαντικά πράγματα. Μέχρι τις 16 Ιουνίου υπάρχουν ακόμα 13 μέρες και τις ορίζω σαν ένα μεταγραφικό πλαίσιο στο οποίο θα υπάρχουν πολλές μεταγραφικές εξελίξεις. Προτεραιότητα είναι να αποκτηθεί ένας αριστερός μπακ, δύο επιθετικοί και ένας επιτελικός μέσος».

Για το θέμα Ντάλσιο: «Για εμάς όπως είναι τα δεδομένα δεν υφίσταται θέμα Ντάλσιο. Είμαι ελεύθερος και εμείς θα κοιτάξουμε πως θα ενισχύσουμε την ομάδα μας»

Με τον Βιγιαφάνες τι γίνεται; «Είναι διαφορετική περίπτωση από αυτήν του Ντάλσιο. Στον Βιγιαφάνες δεν καταθέσαμε πρόταση. Ο Ντάλσιο δεν αποδέχθηκε την πρόταση και το θέμα έχει τελειώσει».

Φαίνεται ότι με τον Γκαγιέγο θα παίξει διαφορετικό ποδόσφαιρο το ΑΠΟΕΛ: «Ο Νταβίντ Γκαγιέγο είναι ένας νέος προπονητής και επίσης ένας προπονητής ο οποίος εκφράζει την σχολή από την οποία προέρχεται που έχει τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Αυτά τα έβγαλε στην Ανόρθωση και ευελπιστούμε να τα δούμε να εφαρμόζονται και με το υφιστάμενο ρόστερ και με τις προσθήκες που θα γίνουν. Η πρώτη προσθήκη είναι ο Τεχέρα που ήταν ο κινητήριος μοχλός τη Ανόρθωσης με τον Γκαγιέγο  στον πάγκο και αυτό είναι μια δήλωση το τι θέλει να κάνει στην ομάδα»

Για την προετοιμασία: «Στις 16 του μήνα επιστρέφουν Κύπρο οι ποδοσφαιριστές. Θα αρχίσουμε με διπλές προπονήσεις στην Κύπρο και μετά θα πάμε για το βασικό στάδιο μάλλον στην Σερβία. Εκεί θα δώσουμε κάποια φιλικά. Θα πάμε Σερβία τελευταίες μέρες Ιουνίου και το πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου».

Το ΑΠΟΕΛ θα πάρει δύο καθαρούς σέντερ φορ; «Προτεραιότητα είναι ο αριστερός μπακ και ο επιθετικός κορυφής. Έχει να κάνει με τις προτεραιότητες με βάση τις ανάγκες αν είχαμε αύριο αγώνα. Μπορεί να μιλάμε για προτεραιότητες σε κάποιες θέσεις και να ανακοινωθεί παίκτης για άλλη θέση. Γι’ αυτό το λέω. Θα κοιτάξουμε και για τον κατάλογο β’».

Σας ενδιαφέρει ο Πηλέας; «Είπα ξανά ότι σε σχέση με όσους ποδοσφαιριστές έχουν συνδεθεί με το ΑΠΟΕΛ δεν μας ενδιαφέρει κανένας την δεδομένη στιγμή. Δεν είμαι άνθρωπος που θα βγω να π[ω κάτι και θα εκτεθώ. Μεταφέρω τα δεδομένα της στιγμής. Πολλές φορές κάποιες πληροφορίες έρχονται ετεροχρονισμένα. Για παράδειγμα ένας ποδοσφαιριστής από τον Παναθηναϊκό. Υπήρξαν ποδοσφαιριστές που εξετάσαμε την περίπτωση τους αλλά για διάφορους λόγους τώρα δεν μας ενδιαφέρουν. Η προτεραιότητα για τον αριστερό μπακ είναι για παίκτη καταλόγου α’ με ξένο ή κοινοτικό».

Για το θέμα με την παρουσία Κύπριων και αν υπάρχει πληροφόρηση από την ΚΟΠ: «Μας μεταφέρθηκε σαν πρόθεση ότι θα αυξηθεί το πρόστιμο για την μη χρησιμοποίηση Κυπρίων και ότι υπάρχει ένα σχέδιο της ΚΟΠ για αύξηση σε σχέση με την παρουσία Κυπρίων στην 23άδα».

Για τα εισιτήρια διαρκείας: «Σε σχέση με πέρσι οι πρώτες μέρες ήταν εξαιρετικές. Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα γιατί ολοκληρώνεται η προτεραιότητα για παραχώρηση επιπλέον 100 βαθμών στο Loyalty Cart. Στις 14-15 Ιουνίου θα έχουμε την περίοδο μετακίνησης. Για όσους επιθυμούν να αλλάξουν θέση και ήταν κάτοχοι. Φέτος θα έχουμε και μια καινοτομία. Στο σύστημα αξιολόγησης όταν γίνει η διαίρεση θα πάει στο 50% και όχι στο 5%».