Πεπ, μπορείς να το κάνεις ξανά; Μπορείς να πάρεις και 5ο συνεχόμενο; Δεν θα πούμε εμείς αν μπορεί ή όχι… Αλλά ας ρίξουμε μία ματιά σε όσα θα έρθουν στον δρόμο της Μάντσεστερ Σίτι, μόλις σε 30 ημέρες. Δύσκολο πρόγραμμα, συνεχόμενα μεγάλα ματς και… όλα ανοιχτά!
Είναι η καλύτερη ημέρα του χρόνου. Το έγραψε ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος στο England365, το επιβεβαιώσατε και εσείς με τα σχόλιά σας. Η ημέρα που το πρόγραμμα της επόμενης σεζόν στην Premier League. Η ημέρα που επιτρέπονται τα όνειρα.
Όλα βγάζουμε κομπιουτεράκια και υπολογίζουμε τι μέλλει γενέσθαι για τις ομάδες μας. Θα πάρει τον τίτλο, θα μπει στην τετράδα, θα παίξει στο επόμενο Champions League, θα καταφέρει να σωθεί και να παίξει ξανά στην Premier League; Δικαιολογημένα ερωτήματα και βλέπεις μετά το ημερολόγιο και εκκρεμούν ακόμη 58 ημέρες. Έχουμε χρόνο…
Ωστόσο, επειδή κάναμε μία ειδική αναφορά στο πρόγραμμα – φωτιά της Άρσεναλ στο ξεκίνημα της σεζόν και σε αυτό της Λίβερπουλ, στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου, ας αναφερθούμε και σε αυτό της Μάντσεστερ Σίτι. Η αλήθεια είναι πως οι Άγγλοι δεν ασχολήθηκαν πολύ με αυτό. Λάθος τους; Ίσως. Διότι υπάρχουν 30 ημέρες, που ενδεχομένως θα διαδραματίσουν κομβικό ρόλο, ως προς την ανάδειξη του πρωταθλητή.
Ο «Γολγοθάς» του Πεπ Γκουαρδιόλα ξεκινά στις 25 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται ακριβώς έναν μήνα μετά. Πρώτο παιχνίδι, αυτό με την Τσέλσι στο «Έτιχαντ». Αμέσως μετά, η εξόρμηση στο «Έμιρεϊτς», με αντίπαλο την Άρσεναλ. Ακολουθούν δύο εντός έδρας αναμετρήσεις. Με τη Νιούκαστλ του Έντι Χάου και αυτή με τη Λίβερπουλ στο Μάντσεστερ. Την πρώτη δηλαδή συνάντηση των Πεπ και Άρνε Σλοτ, μακριά από το «Άνφιλντ»!
Και τέλος, η εξόρμηση στο «σπίτι» της Τότεναμ, από το οποίο ο Πεπ Γκουαρδιόλα πέρασε νικηφόρα δις στην προηγούμενη χρονιά, τόσο για το πρωτάθλημα, όσο και για το Λιγκ Καπ. Μπορεί η Σίτι να κάνει το 5Χ5; Αν τα καταφέρει, ίσως πάρει και τον τίτλο. Αλλά ποιος διαψεύδει το σενάριο, να υπάρξουν αρκετές απώλειες βαθμών και ένα… ολόκληρο πρωτάθλημα να χαθεί, σε εκείνο το διάστημα;