Παραδέχθηκε την διάπραξη του εγκλήματος, προβάλλοντας την δική του εκδοχή, ο 45χρονος Κώστας Σωτήρη Αντωνίου, άλλως «Αλουπός» ή «Κότας», που καταζητείτο ως φερόμενος δράστης της δολοφονίας του 52χρονου Χαράλαμπου Κωνσταντινίδη, που διαπράχθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Ορμήδεια.

Ο 45χρονος, το απόγευμα της επόμενης μέρας του φονικού, παραδόθηκε στις Βρετανικές Βάσεις, ενώ ακολούθησε η ανάκριση του, κατά την οποία παραδέχθηκε πως είναι το πρόσωπο που πυροβόλησε και σκότωσε τον 52χρονο, με τον οποίο ήταν συνεργάτες και είχαν συναντηθεί στο βαφείο του πρώτου.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης τα πράγματα ξέφυγαν, με τον 45χρονο σε κάποια στιγμή να αρπάζει το κυνηγετικό και να πυροβολεί το θύμα, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να αποκρύψει το έγκλημα, χωρίς όμως να τα καταφέρει, αφού ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και τράπηκε σε φυγή.

Ο ύποπτος, οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του, με τον ανακριτή της υπόθεσης να αναφέρεται στα γεγονότα και τα στοιχεία που προκύπτουν από την διερεύνηση της δολοφονίας, που διαπράχθηκε γύρω στις 11 το βράδυ της Τρίτης, με φόντο οικονομικές διαφορές μεταξύ θύματος και θύτη.

Όπως ανέφερε ο ανακριτής, σε βάρος του 45χρονου διερευνάται το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, ενώ φαίνεται να έριξε δύο πυροβολισμούς στο θύμα, με τα τραύματα στο κεφάλι να τον πλήττουν θανάσιμα. Ωστόσο, σύμφωνα με έκθεση που παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο, το θύμα έφερε επίσης κακώσεις και πολλαπλά χτυπήματα.

Περαιτέρω ο ανακριτής ανέφερε πως στην κατοχή της Αστυνομίας των Βάσεων βρίσκεται το φονικό όπλο, ενώ υπάρχει μάρτυρας που ανέφερε πως είδε το θύμα νεκρό σε λίμνη αίματος.

Οι ανακριτές των Βρετανικών Βάσεων, μέχρι στιγμής έχουν λάβει οκτώ καταθέσεις και αναμένεται να ληφθούν άλλες 15 από διάφορα πρόσωπα, ενώ ο ύποπτος αναμένεται να προβεί σε υποδείξεις σκηνών.

Το Δικαστήριο διέταξε την κράτηση του υπόπτου για οκτώ ημέρες, ενώ ο δικηγόρος του δεν είχε φέρει ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας.