Όσο περνούν οι ημέρες και ο Μαουρίτσιο Σάρι δεν λέει το πολυπόθητο “ναι” στον Παναθηναϊκό, τόσο ο “γάμος” απομακρύνεται και αναγκάζει τους πράσινους να στραφούν σε άλλες περιπτώσεις. Μία εξ αυτών είναι ο Μεξικανός Χαβιέρ Αγκίρε.
Το θέμα του Μαουρίτσιο Σάρι δεν δείχνει να προχωράει για τον Παναθηναϊκό, μετά και τις δηλώσεις του Ιταλού τεχνικού ότι δύσκολα θα αποδεχθεί μία πρόταση από εξωτερικό. Ο Παναθηναϊκός έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια για τον πείσει, όμως εκ των πραγμάτων είναι πλέον υποχρεωμένος να στραφεί σε επόμενες επιλογές από ψηλά προπονητικά ράφια για τον νέο προπονητή του.
Εκτός από τον Νίκο Κόβατς, το όνομα του οποίου έχει εξεταστεί και είναι ψηλά στη λίστα των πράσινων, οι πληροφορίες του SPORT24 από την Ισπανία αναφέρουν ότι παίζει εξίσου δυνατά για τους πράσινους και ο Μεξικανός Χαβιέρ Αγκίρε.
Ο 65χρονος πολύπειρος τεχνικός έχει μακρά θητεία σε πολλές ομάδες ανά τον κόσμο και συλλόγους (Ατλέτικο, Σαραγόσα, Οσασούνα, Εσπανιόλ, Λεγανές, Μοντερέι, Ατλάντε, Πατσούκα, Αλ-Γουάντα) και εθνικές (Μεξικό, Ιαπωνία, Αίγυπτος) και μένει σε λίγες ημέρες ελεύθερος από τη Μαγιόρκα, την οποία οδήγησε στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας, χάνοντας εκεί τον τίτλο στα πέναλτι από την Μπιλμπάο.
Ο Αγκίρε λοιπόν, είναι στις περιπτώσεις που εξετάζονται σοβαρά από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Ακόμη δεν υπάρχει τελική απόφαση για τον νέο προπονητή, ωστόσο έχει ξεκινήσει κύκλος επαφών με όλους τους υποψήφιους που έχουν προκριθεί και η πρόθεση που υπάρχει, είναι ως τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη, οι πράσινοι να έχουν νέο προπονητή. Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται ένα πολύ γεμάτο Σαββατοκύριακο σε επίπεδο επαφών έως ότου οριστικοποιηθεί ο εκλεκτός του τριφυλλιού.