Ο Έργκιν Αταμάν εφαρμόζει συχνά την τακτική με τρεις γκαρντ. Αυτή η τακτική προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα που βοήθησαν τον Παναθηναϊκό την χρονιά που μας πέρασε να κατακτήσει τους στόχους του και όπως όλα δείχνουν ο Τούρκος θέλει να το πάει ένα βήμα… παρακάτω.

Γιατί ο Αταμάν εφαρμόζει την τακτική με τρεις γκαρντ στον Παναθηναϊκό

Αρχικά αυτό το σχήμα προσφέρει ταχύτητα και ευελιξία. Ο Παναθηναϊκός, με την παρουσία των τριών γκαρντ, μπορεί να ανεβάσει τον ρυθμό του παιχνιδιού και να εκμεταλλευτεί τις γρήγορες επιθέσεις. Αυτό δημιουργεί μεγαλύτερη πίεση στους αντιπάλους και συχνά οδηγεί σε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό.

Καλύτερη Περιφερειακή Άμυνα: Οι τρεις γκαρντ μπορούν να πιέσουν περισσότερο την περιφέρεια, κάτι που δυσκολεύει τους αντιπάλους να εκτελέσουν ελεύθερα σουτ από την γραμμή των τριών πόντων. Επιπλέον, η ευελιξία τους επιτρέπει γρήγορες αλλαγές στην άμυνα, μειώνοντας τις πιθανότητες για μις ματς και δυσκολεύοντας τον αντίπαλο να διαβάσει την άμυνα.

Τέλος είναι πολύ βοηθητικό στην δημιουργία και την εκτέλεση. Με τρεις γκαρντ στο γήπεδο, η δημιουργία παιχνιδιού γίνεται πιο πολυδιάστατη. Οι παίκτες μπορούν να δημιουργήσουν καταστάσεις 1-1 και να μοιράσουν την μπάλα πιο αποτελεσματικά. Οι γκαρντ του Παναθηναϊκού έχουν την ικανότητα να βρουν ελεύθερους συμπαίκτες και να εκτελέσουν εύστοχα σουτ.

Πώς οι παίκτες του Παναθηναϊκού εξυπηρετούν αυτή την τακτική

Ο Σλούκας είναι ένας εξαιρετικός πλέι μέικερ με την ικανότητα να οργανώνει το παιχνίδι και να παίρνει σωστές αποφάσεις. Η εμπειρία και το οξυδερκές παιχνίδι του επιτρέπουν να λειτουργεί ως η «καρδιά» της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο. Ο Γκραντ προσφέρει δυναμισμό και αθλητικότητα στην περιφέρεια. Η ικανότητά του να παίζει και στις τρείς θέσεις των γκαρντ τον καθιστά πολύτιμο για την τακτική του Αταμάν, καθώς μπορεί να δημιουργήσει φάσεις και να σκοράρει όταν χρειάζεται αλλά και να μαρκάρει όλους τους περιφερειακούς της αντίπαλης ομάδας.

Ο Ναν φέρνει ταχύτητα και επιθετική έκρηξη στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Η ικανότητά του να δημιουργεί το δικό του σουτ και να σκοράρει από διάφορες θέσεις στο γήπεδο προσφέρει στην ομάδα έναν επιθετικό πόλο που δεν υπάρχει στις περισσότερες ομάδες. Ενώ είναι πολύ ικανός στο να διαβάζει το παιχνίδι και να πασάρει όταν χρειάζεται στον αμαρκάριστο παίκτη. Τέλος ο Μπράουν είναι ένας ολοκληρωμένος γκαρντ με εξαιρετικές επιθετικές και αμυντικές ικανότητες. Η δυνατότητά του να παίζει με ένταση σε όλο το γήπεδο τον καθιστά ιδανικό για την πίεση στην άμυνα και τις γρήγορες επιθέσεις. Ενώ μπορεί και αυτός να καλύψει με ευκολία και τις τρείς θέσεις της περιφέρειας.